Першу виставу Закарпатський обласний театр драми та комедії в Хусті дасть ще цього року

Першу виставу Закарпатський обласний театр драми та комедії в Хусті дасть ще цього року
Геннадій Москаль оглянув приміщення Закарпатського обласного театру драми та комедії в Хусті й провів нараду щодо його реконструкції та якнайшвидшого відкриття. Театр працюватиме в будівлі колишнього районного будинку культури, що в самому центрі Хуста.

 

– Це чудове приміщення, яке слід привести до ладу, – зазначає голова ОДА. – Проектно-кошторисна документація щодо реконструкції вже майже готова. Буде проведено капітальний ремонт даху та добудову адміністративних будівель, оновлено фасад, зроблено оркестрову яму, модернізовано глядацький зал. До речі, це дуже просторий зал, розрахований на 360 глядачів. Ремонтні роботи фінансуватимуться з міського бюджету та Державного фонду регіонального розвитку, а утримуватиметься театр, як і раніше, з обласного бюджету. Акторська трупа по штату складатиметься з 26 чоловік, частково вона вже сформована.

Театр запрацює ще до завершення реконструкції, перша вистава відбудеться ще цього року. Вирішено, що це буде п’єса Івана Котляревського «Наталка Полтавка». Новий театр, який має обласний статус, надасть потужного поштовху для подальшого росту Хуста. За останні роки це місто, колишня столиця Карпатської України, дуже бурхливо розвивається – воно давно стало другим в області після Ужгорода і за економічними показниками, і за культурним розвитком, і за туристичною привабливістю…

 

17 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів