Отже, запам’ятайте головні корисні властивості гранатів:
захист від раку і пригнічення ракових клітин, уповільнення їх зростання;
імуностимуляція, тобто зміцнення імунної системи, що дуже важливо в сезон осінньо-зимових сезонних захворювань;
виведення глистів та паразитів з організму;
зниження артеріального тиску, саме тому в холодильнику у гіпертоніків обов’язково повинні бути гранати, адже вони швидко розріджують кров і очищають судини.
До речі, корисні не тільки гранатові ягідки, а й його шкірка, за допомогою якої можна позбутися від запорів, приготувавши відвар з неї і випивши по півсклянки кілька разів на день. А раніше використовували деревну кору гранатового чагарнику і білу плівку, яка розділяє плід на відсіки з ягодами.
Порада від експертів: кислоти, що входять до складу гранатів, можуть зруйнувати зубну емаль, особливо якщо вона і без того вже пошкоджена, тому перед вживанням даної ягоди слід з’їсти що-небудь жирне, наприклад, твердий сир, після чого зуби покриються захисною оболонкою, що складається з жиру, і гранатові кислоти не проникнуть до емалі.
Джерело: «Сьогодні».
До цієї новини немає коментарів