На Закарпатті відсутній центр розвитку транскордонного співробітництва, – експерти

На Закарпатті відсутній центр розвитку транскордонного співробітництва, – експерти
За півроку експерти провели масштабне дослідження транскордонного та територіального співробітництва Закарпаття та ще 10-ти областей України до 2020-го року. Це допоможе знайти нові інструменти при плануванні стратегії регіону. А відтак – це нові проекти для інвестицій. До того ж. зокрема, на Закарпатті відсутній центр розвитку транскордонного співробітництва, де експерти зможуть сконцентрувати усі напрямки розвитку.

 

Це довели дослідження на основі регіональних, державних та міжнародних документів. Попри це Закарпаття, на думку дослідників, має хороші показники. Але знову ж таки, універсальні методи транскордонного співробітництва дослідники не вважають доцільними для усіх регіонів. Для кожної області вони повинні бути індивідуальними. А ключовими - проблеми, що гальмують повноцінне його використання саме для Закарпаття. Те, що транскордонне розміщення Закарпаття не достатньо використовує, - визнає і директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Денис Ман.

На його думку органи місцевого самоврядування приділяють цьому вкрай мало уваги. На зустрічі круглого столу присутній і експерт офісу реформ Олег Лукша, який зазначає, що озвучені рекомендації доречні. Закарпаття перший регіон, де обласна рада запровадила європейський досвід територіального об’єднання. До прикладу «Тиса». Тут також проводиться співпраця з країнами-сусідками, які не шкодують коштів для розвитку краю.Ужгород – останнє місто з 11-ти областей, де експерти проводять круглий стіл з презентацією та обговоренням звіту проробленого дослідження. На його основі уже цієї весни на міжнародній конференції в Києві відбудеться презентація великого аналітичного звіту проекту.

М-студіо

 

16 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів