Торгувати підакцизними товарами - алкоголем, тютюном, пальним тощо у гірських селах Закарпаття – лише з РРО

Торгувати підакцизними товарами - алкоголем, тютюном, пальним тощо у гірських селах Закарпаття – лише з РРО
Відтепер торгувати підакцизними товарами - алкоголем, тютюном, пальним тощо - у гірських населених пунктах можна лише за наявності касових апаратів. Відповідні зміни до Постанови Кабміну України щодо застосування касових апаратів внесені ще 18 грудня 2017 року. Виявляється, підприємці з гірських населених пунктів Закарпаття - не в курсі таких змін і відповідно, не знали, що повинні придбати касовий апарат.

 

До Асоціації платників податків в Закарпатській області почали надходити звернення з усіх куточків краю, адже чимало населених пунктів області розташовані у гірській місцевості. Або скасувати ці зміни, або, принаймні, відтермінувати на півроку, щоб люди могли підготуватися - так намагається відстояти інтереси підприємців з гірської місцевості Асоціація платників податків.

Крім того, підприємці сплачують від торгівлі підакцизними товарами 5% у місцеві бюджети. Це невеликі кошти, але все ж стаття надходжень до сільських чи селищних скарбничок. Варто додати: якщо до підприємців прийдуть на перевірку представники фіскальної служби, на перший раз штрафна санкція лише 1 гривня, але при порушенні наступного разу вас оштрафують на суму 100% від вартості проданого товару.

М-студіо

 

02 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів