Закарпатських горян запрошують на День Гуцульської культури до Полтави

Закарпатських горян запрошують на День Гуцульської культури до Полтави
Довгоочікуваний День Гуцульської культури розпочнеться на Театральній площі м.Полтава о 14:00 у понеділок, 30 квітня.

 

День Гуцульської культури – це перше в Україні своєрідне автентичне мистецьке свято, в якому беруть участь неймовірні творчі колективи, майстри декоративно-ужиткового мистецтва з самого серця столиці Гуцульщини – с.м.т. Верховини Івано-Франківської області. Гості матимуть змогу не лише поринути в автентичну атмосферу святкування Різдва, почути стародавні колядки, а й побачити традиційне гуцульське весілля, народні майстри поділяться секретами давніх промислів та відкриють секрети своєї кухні! Гості матимуть змогу скуштувати традиційні гуцульські страви: бануш. який готують з кукурудзяного борошна й сметани у чавунному казанку на відкритому вогні, це і «варя», якаготується з окремо зварених та змішаних свіжих та квашених буряків, квасолі та слив, а також Колочавська ріплянка та багато інших смачних рецептів гуцульських традиційних смаколиків, які століттями готують лише на вершинах українських Карпат!

Під незабутні звуки карпатської трембіти а відвідувачів також чекає і багатогранна автентична культурно-мистецька програма. Творчі народні колективи демонструватимуть на сцені унікальне мистецтво Верховинщини – гуцульську співанку, запальні народні танці, театральне мистецтво, показ автентичної гуцульської убирі (одягу) та багато інших видовищних культурно-мистецьких дійств.

На Театральній площі у виставкових палатках-павільйонах діятиме виставка-продаж виробів декоративно-ужиткового мистецтва, вишивки, ткацтва, кушнірства, бісероплетіння, писанкарства та інших видів народного мистецтва Гуцульщини – містечко майстрів. 

Також верховинці будуть проводити майстер-класи з виготовлення гуцульського одягу, виробів декоративно-ужиткового мистецтва, вдягання гуцульської княгині, танцю «Гуцулка» та інші.

Захід відбудеться за підтримки Полтавської державної адміністрації, а  також за сприяння Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Верховинської районної ради та Голови Комітету з питань культури і духовності, народного депутата України, Миколи Княжицького.  Телеканал «Еспресо» - медіа-партнер заходу.

Участь у фестивалі – безкоштовна!

Інформація для ЗМІ за телефоном: +380934220228

 

25 квітня 2018р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів