Для вигадливих гурманів: на Закарпатті туристів годують новим делікатесом – равликовою ікрою

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив експерт із розвитку закарпатського туризму Олександр Коваль.
«Равликову ікру презентували щойно на початку літнього сезону, зараз це – унікальний делікатес на Закарпатті, скуштувати її можна в межах дегустаційного туру на равликову ферму в Нижньому селищі на Хустщині. Тут вирощують три види равликів та подають три види страв з них, одну з переліку – з унікальним місцевим Селиським сиром. Дегустація равликів коштує 70 гривень, з екскурсією по фермі – 100», - зазначив Коваль.
За словами господаря ферми Михайла Дем’яна, равликів готувати й подавати туристам тут почали минулого року.
«Ікру вперше зробили цьогоріч. Фасуємо її на продаж в баночки по 50 грамів, вартість – 1,5 тис. грн. Для дегустації подаємо намащеною на хліб з маслом, притрушеним петрушкою та часником. Готуємо її майже так, як рибну – засолюємо. На смак делікатес схожий на чорну ікру», - каже власник равликової ферми.
Ікру равликів для їжі відбирають прискіпливо – вона має бути середнього розміру, більші та маленькі ікринки відкидаються. також важливий колір: ікра для споживання в їжу має мати жовтуватий колір – «перлинний», її ще інакше так і називають «перлинна ікра» (прозорі, темніші, червонуваті ікринки відсортовуються).
Фото: Олександр Коваль
Такого ви ще не бачили: на Закарпатті пройшли перші в Україні равликові перегони
До теми
- Два закарпатські села - у переліку найкращих туристичних сіл світу
- У НПП «Зачарований край» промаркували новий пішохідний маршрут
- На Закарпатті обрали кращий туристичний сувенір 2025 року
- Команда Tour de Ukraine презентувала фільм про Виноградово
- День туризму: 26 вересня в музеях Закарпаття – «вільні години»
- День туризму: 26 вересня вхід на територію нацпарків Закарпаття буде вільним
- На Закарпатті активно розвивають туристичні маршрути: в ОВА відбулося засідання профільної обласної комісії
- Національний природний парк «Синевир»: унікальний третій нацпарк України
- Говерла, Петрос, Піп Іван: що варто знати, щоб безпечно зійти на вершини Карпат
- Близько 1 мільйона туристів відвідують Ужгород за рік
- Центр Європи, Музей нарцису і Музей екології гір відкривають двері – завтра вхід безкоштовний!
- Мобільний туристичний додаток «Ужгород» презентували у міській раді
- Відомі туристичні локації Закарпаття доступні у форматі аудіогідів
- Закарпатське Берегово: 6 “родзинок” для мандрівника
- Дике озеро (Озірце) на Міжгірщині зустрічає оновленим виглядом
- Ужгородців та гостей міста запрошують завтра на відкриту екскурсію «Квітучий Ужгород»
- На Рахівщині пройшла перша на Закарпатті «Школа хайкінгу»
- Два закарпатські села представлятимуть Україну на світовому туристичному конкурсі
- За три місяці 2025 року національні природні парки Закарпаття відвідали понад 14 тисяч туристів
- В Ужгороді – пік цвітіння сакур
До цієї новини немає коментарів