Закарпаття відвідали дипломати-ветерани Словаччини

Закарпаття відвідали дипломати-ветерани Словаччини
Сьогодні, 13 червня голова облради Михайло Рівіс прийняв поважну делегацію з числа ветеранів дипломатичної служби Словацької Республіки, яка прибула на Закарпаття з ознайомчим візитом.

 

Серед них – Мілан Дубчек – син Олександра Дубчека, Чехословацького державного діяча, Першого секретаря ЦК Комуністичної партії Чехословаччини періоду 1968 -1969 років, ініціатора курсу реформ, відомих як Пражська весна.  

 У числі делегації також Сілвестер Мінаровіч – голова спілки Сеньорів дипломатії.

Поважну делегацію супроводжували Генеральний консул Словацької Республіки  в Ужгороді Мірослав Мойжіта та дипломат з економічних питань Генерального консульства СР в Ужгороді Даніел Цабан, а також т.в.о. представника МЗС України в Ужгороді Михайло Дзихор.

Михайло Рівіс привітав шановних гостей, подякував за увагу до нашого  краю, відзначив старанність і щирість дипломатів сусідніх країн , у т.ч. й Словаччини та Чехії щодо зміцнення позиції України серед європейських держав та теплого добросусідства з нашим краєм, шо допомагає долати виклики сьогодення.

- Торік мав нагоду зустрітися з тодішнім Міністром МЗС Чехії Любомиром Заоралеком, у ході перемови з яким серед іншого порушив питання про доцільність відкриття консульства Чеської Республіки в Ужгороді. Він позитивно оцінив цю ініціативу, підтримав її. Та щоб пришвидшити його відкриття, прошу також вашого  сприяння, - наголосив М.Рівіс. Дипломати запевнили очільника облради у допомозі, подякували за теплий прийом та в невимушеній обстановці охоче ділились своїми дипломатичними історіями, фаховими поглядами на нинішню дипломатію, бажали нашій країні процвітання, а народу – щастя.

На завершення Михайло Михайлович  зі свого боку побажав ветеранам – дипломатам гарного відпочинку в нашому краї і приємних вражень. Оскільки програма перебування насичена цікавими зустрічами та заходами.

Скористались гості можливістю з’їхати  з п’ятого поверху облради на патерностері – унікальному ліфті, установленому тут у 1936 році, механіку до якого розроблено відомою тоді чехословацькою фірмою «?eskomoravská Kolben-Dan?k».На сьогодні це єдиний такий ліфт на всю Україну.

Прес-служба облради Закарпаття

 

13 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів