Закарпатські письменники стали лекторами Всеукраїнської літературної школи

Закарпатські письменники стали лекторами Всеукраїнської літературної школи
Уже третій рік у місті Рівному відбувається всеукраїнський арт-семінар «Куст» (від імені поліського язичницького божества). У липні з різних куточків України сюди з’їжджаються молоді літератори, аби набути досвіду літературної майстерності.

 

П’ять днів з ними займаються відомі письменники. Цього року тренерами у літературній школі на Рівненщині були Шевченківський лауреат Анатолій Кичинський (Херсон), поет і культурний менеджер Сергій Пантюк (Київ), драматург і перекладач Анна Багряна (Софія, Болгарія), поет-пісняр Сергій Лазо (Тернопіль), літературний критик Євген Баран (Івано-Франківськ), директор Одеського будинку творчості письменників Олександр Косенко (Одеса), поет, драматург, шоумен Олексій Юрін (Черкаси). Аж двоє тренерів представляли Закарпаття – журналіст і письменник Олександр Гаврош та поет Василь Кузан.

Арт-семінар виявився корисним для всіх двадцяти п’яти учасників, адже, крім загальних лекцій, постійно відбувалася індивідуальна робота над текстами. Вперше всі слухачі літньої літературної школи отримали сертифікати про навчання.

Організаторами Всеукраїнського арт-семінару «Куст» є Рівненська обласна організація Національної спілки письменників України, Рівненська облдержадміністрація та обласна рада, а також Рівненський інститут післядипломної педагогічної освіти, в якому розташувалась літня літературна школа.

Закарпатці залишилися задоволеними участю у мистецькому заході. Зокрема, Олександр Гаврош зауважив, що в Україні є лише кілька літніх літературних шкіл, але всі вони – малодоступні через високу ціну для учасників. «Слухачі Всеукраїнського арт-семінару «Куст» за символічну плату мають можливість не тільки фахово зростати, але й побачити Острозьку академію, фортецю в Дубно, повстанські криївки у селі Гурби, де відбувся найбільший бій між УПА та військами НКВД. На жаль, Закарпаття поки не спромоглося на щось подібне. Тому слід докласти всіх зусиль, аби наступного разу слухачами цієї унікальної школи стали й закарпатці, адже в нас зростає чудова літературна молодь, якій такий досвід був би дуже доречним».

Uzhgorod.net.ua

 

24 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів