Де ракія зимує: на Закарпатті мале підприємство офіційно вироблятиме фруктову горілку

Робота заводу та його обладнання повністю відповідають європейським стандартам. Тут встановлене сучасне обладнання, яке виготовлялося у Європі під замовлення, працівники пройшли навчання у закордонних колег, а повний процес виробництва було протестовано спеціалістами з Угорщини.
Потужності підприємства на сьогоднішній день дозволяють виготовляти тисячу пляшок напою на день, переробляючи при цьому 5–7 тис. кг фруктів та ягід.
За словами Василя Майороші, директора «Агрофруктсервісу», зараз на заводі працевлаштовані на постійній основі 17 робітників та сезонно долучаються ще 12.
Ідею створення такого виробництва запропонував Віктор Феєр, голова «Асоціації виробників фруктових дистилятів Закарпаття». Його на неї наштовхнули зміни до законодавства, що регулює виробництво і обіг етилового, коньячного і плодового спиртів, завдяки яким утворилися сприятливі умови для діяльності дрібних і середніх виробників плодово-ягідних напоїв.
У асоціації «Укрсадпром» зауважують, що створення такого підприємства послужить хорошим каналом збуту продукції для українських виробників фруктів і ягід та дозволить фермерам розраховувати на конкурентні ціни з боку переробників.
Продукція, що виробляється на заводі «Агрофруктсервісу», — натуральна і не містить консервантів, ароматизаторів, барвників, підсилювачів смаку чи промислових смакових добавок. Вона поступає на ринок під торговими марками «ПАЛИНОЧКА» та «Перша Закарпатська Палинчарня».
Палинка або угорський фруктовий бренді чи фруктова горілка — розповсюджений у країнах Карпатського басейну міцний алкогольний напій, вироблений з фруктового матеріалу і який має міцність не менше 40%.
agroday.com.ua
До теми
- Роботи, що рятують життя: історії поліцейських Закарпаття з лінії вогню
- «Бограч-index» – листопад 2025: за місяць ціни на продукти виросли на 12,5%
- Троє військових із інфарктом за добу: у Закарпатському кардіоцентрі показали, як надають допомогу нашим захисникам
- Тренується шість днів на тиждень і у 16 років став чемпіоном світу: історія мукачівського боксера Ростислава Трусова
- На Закарпатті зараз 23 842 військових, які звільнилися з лав армії
- Між закордоном і армією 22-річний “Шкіпер” обрав ЗСУ!
- Закарпаття: стабільність із внутрішньою напругою – результати нового соціологічного дослідження
- "Стала набагато простішою": як змінилася процедура оформлення відстрочок від мобілізації з 1 листопада
- Юрій Кілб із Ужгорода каже просто: «Рятувати — це не робота, це спосіб життя. Якщо не ми, то хто?»
- "Люди, які віддали частину себе за свою країну, мають самі обирати, де їм виступати" — чемпіон світу Владислав Горнодь
- "Моя мрія — прокинутися на ранок і залишитися без роботи", — фахівчиня із соціальної роботи Тетяна Кузьменко
- Війна спричиняє безсоння українців: результати наукового дослідження
- День спільної пам’яті, тиші й молитви: чому закарпатці 1 листопада поминають померлих
- Пітятко, ружа, тинґириця, калап, ґарадичі: топ-25 слів закарпатського діалекту
- Карета швидкої допомоги «Оксана»: артефакт війни – в Ужгородському замку
- Ветеранська справа: як поблизу Мукачева вирощують креветку та африканського сомика
- Понад 350 пацієнтів з інсультом зафіксували за 9 місяців на Закарпатті
- "Ми не можемо щось дати, якщо самі цього не маємо", — Василь Мандзюк про роботу капелана в тилу
- Черги на кордонах із ЄС: осінні канікули та нова система контролю спричинили затори
- ID-паспорт для пораненого військового - без черг, бюрократії й затримок

До цієї новини немає коментарів