Заступник міського голови Ігор Фартушок зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Кіпр в Україні Луїсом Телемаху

Заступник міського голови Ігор Фартушок зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Кіпр в Україні Луїсом Телемаху
Сьогодні в.о. Ужгородського міського голови, заступник міського голови Ігор Фартушок зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Кіпр в Україні Луїсом Телемаху, який перебуває на Закарпатті з робочою поїздкою.

 

Насамперед дипломат зазначив, що хотів би почути, як Ужгород оцінює процеси децентралізації. Ігор Фартушок розповів, що завдяки децентралізації в міському бюджеті стало значно більше надходжень, ніж іще кілька років тому, що дало змогу вкладати їх у ремонти, оновлення інфраструктури. Проте останнім часом центральна влада все більше зобов’язань із фінансування перекладає на місця, тому можливості інвестувати у розвиток міста зменшуються.

Ішлося на зустрічі також про поводження з твердими побутовими відходами. Ігор Іванович наголосив, що востаннє в цей напрям на Закарпатті кошти вкладали кілька десятиліть тому, з того часу з’явилися значно прогресивніші технології, але вони потребують таких серйозних капіталовкладень, що Ужгороду це не під силу, тому міська влада шукає можливості співпраці з серйозними міжнародними структурами, скажімо з Європейським банком реконструкції та розвитку.

«Ми – поруч із європейськими країнами, маємо там чимало друзів, бачимо і знаємо, що і як там робиться за підтримки ЄС, і знаємо, як зробити тут, але на все потрібні кошти», – сказав Ігор Фартушок.

Пан Посол також зазначив, що з Кіпру походять 22,7% інвестицій, які вкладаються в Україні, а безпосередньо з Ужгородом було б добре запровадити програму, в рамках якої менеджери з Кіпру проводили б навчання, ділилися досвідом розвитку туристичної галузі. «Ужгород, Закарпаття мають величезний потенціал для розвитку туризму. Республіка Кіпр має менше мільйона жителів, але щороку приймаємо більше 4 мільйонів туристів, тому, сподіваюся, наш досвід у цій галузі буде вам корисним», – сказав Луїс Телемаху.

Ігор Фартушок запросив пана Посла на День Ужгорода, який відзначатимемо восени та виставку «Тур’євроцентр-Закарпаття». Розповів, що саме на розвиток туризму, як стратегію, враховуючи розташування поруч із кількома європейськими країнами, близькість аеропортів Кошице, Будапешта, Дебрецена і сподівання на відновлення роботи Ужгородського аеропорту, орієнтується наше місто, тому співпраця з кіпрськими менеджерами стала б у нагоді.

Прес-служба Ужгородської міськради

Керівники Закарпаття обговорили з Послом Республіки Кіпр альтернативну енергетику і туризм

 

09 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів