"Збройну" контрабанду затримали на кордоні Закарпаття з Угорщиною

"Збройну" контрабанду затримали на кордоні Закарпаття з Угорщиною
На митному посту «Лужанка» Закарпатської митниці ДФС припинено незаконне ввезення до України з країн ЄС товарів іноземного виробництва для кінного спорту, оптичні приціли, кейс на зброю, а також бінокль.

 

Про можливе незаконне переміщення товарів через митний кордон автомобілем «PEUGEOT EXPERT» із вітчизняною реєстрацією працівників митниці поінформували листами ВБКОЗ УСБУ та Управління захисту економіки в Закарпатській області.

Формою проходження митного контролю українець обрав «зелений коридор». При усному опитуванні він заперечив наявність будь-яких товарів, в тому числі тих, що підлягають декларуванню, а також повідомив, що жодних прихованих від митного контролю товарів не переміщує.

Відтак, на підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, транспортний засіб працівники митниці направили для проведення поглибленого митного огляду. В ході якого у автомобілі співвітчизника виявлено приховані від митного контролю товари іноземного виробництва для кінного спорту в асортименті в загальній кількості 403 одиниці, два оптичні приціли «SWAROVSKI», кейс на зброю та приціл ручної робити «JOHANN FANZOJ», а також бінокль, який був у користуванні. Загальна вартість виявленого товару складає понад 590 тис. грн.

Згідно ч.1 ст. 374 МК України товари (крім підакцизних), сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг, що ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі через інші, ніж відкриті для повітряного сполучення, пункти пропуску через державний кордон України, не підлягають письмовому декларуванню та не є об'єктами оподаткування митними платежами.

Таким чином, громадяни України порушили встановлений порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю: в них під час митного контролю виявлено товари, які підлягають державній реєстрації та перевищують неоподатковану норму до переміщення через митний кордон.

Зазначені дії мають ознаки порушень митних правил, передбачених статтями 471, 472 Митного кодексу України.

Наразі складено протокол, товари, які переміщувались з порушенням митних правил, загальною вартістю понад 590 тис. грн вилучено.

ДФС у Закарпатській області

 

13 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів