В Ужгородській школі №5 відкрили футбольне міні-поле за майже 1,5 мільйона гривень (ФОТО, ВІДЕО)

В Ужгородській школі №5 відкрили футбольне міні-поле за майже 1,5 мільйона гривень (ФОТО, ВІДЕО)
Сьогодні в Ужгороді в рамках фінальних змагань турніру «Шкіряний м’яч» відкрили спортивний майданчик – футбольне міні-поле зі штучним покриттям на території школи №5 із поглибленим вивченням іноземних мов.

 

Дітям буде зручно займатися на повітрі завдяки тому, що Ужгород узяв участь у державній програмі «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України».

На відкритті майданчика Ужгородський міський голова Богдан Андріїв наголосив, що реалізований проект – яскравий приклад співпраці Закарпатських обласної адміністрації, обласної ради, міської влади та Федерації футболу України. На спортивному полі з сучасним покриттям діти зможуть займатися різними видами спорту і насамперед «грою мільйонів» – футболом. «Наша мета – щоб такі можливості були в кожному навчальному закладі», – сказав Богдан Євстафійович і побажав діткам шліфувати свою майстерність, здобувати перемоги, зміцнювати здоров’я.

Перший заступник голови Закарпатської ОДА Іван Дуран відзначив значну увагу, яку приділяє обласна влада розвитку спортивних комплексів по всій області, уже незабаром завершать ще два спортивні майданчики із сучасним штучним покриттям.

Заступник голови Закарпатської облради Петро Грицик поділився міркуваннями, що такі спортивні поля – це інвестиція у майбутнє, у навчання і життя дітей, вони допомагають гартувати тіло і силу духу.

На урочистостях були присутні також депутати обласної ради Андрій Андріїв, Роман Шніцер, Леонід Баранюк, заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак, член виконавчого комітету Федерації футболу України Мирослав Щербей, заступник начальника міського управління освіти Наталія Мухамедьянова, директор Ужгородської спеціалізованої школи №5 І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням іноземних мов Ярослав Кіндюх, педагоги, команди та тренери фіналістів «Шкіряного м’яча» зі шкіл №2, 3,5 та 19. Після вітань та вручення м’ячів школярі почали фінальні поєдинки футбольного турніру «Шкіряний м’яч».

Загальна вартість спорудження майданчика – майже 1,5 мільйона гривень, близько 50% було надано з бюджету Ужгорода. Міський голова наголосив, що спортивні поля – для комфорту і зручності виключно дітей, дорослі для гри орендувати їх навіть поза заняттями школярів не зможуть. Богдан Андріїв нагадав, що сучасні спортивні території останнім часом облаштовані вже у школах №7,8,19, проводяться роботи у ЗОШ №2, 15 та Класичній гімназії.

Прес-служба Ужгородської міської ради

 

27 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів