Що закарпатцям потрібно знати сьогодні про субсидії?

Що закарпатцям потрібно знати сьогодні про субсидії?
Кому і чому можуть відмовити в нарахуванні субсидії.

 

У прес-службі Міністерства фінансів повідомили, що Конституційний Суд України (КСУ) визнав такими, що суперечать Конституції повноваження Міністерства фінансів отримувати інформацію, що містять персональні дані громадян, необхідні для верифікації соціальних виплат.

У Мінфіні відзначили, що таке рішення не вплине на верифікацію субсидіантів.

    "Поважаючи позицію Конституційного Суду і визнаючи верховенство права, Мінфін буде в повній мірі виконувати його рішення. Однак це рішення не впливає на процес верифікації, адже в ході цього процесу дані про одержувачів державної допомоги деперсоніфіціруются. Інформація, яку Мінфін аналізує і порівнює, відбувається з автоматизованих інформаційних систем, реєстрів та баз даних. При цьому Мінфін жодним чином не втручається в особисте і сімейне життя громадян ", – заявили у Мінфіні.

Нагадаємо, верифікація держвиплат спрямована на те, щоб допомога з держбюджету отримували саме ті, кому вона потрібна.

Міністерство фінансів розробило і подало на розгляд Кабміну проект закону України "Про верифікацію і моніторингу державних виплат".

На думку автора законопроекту, цей закон дозволить законодавчо врегулювати основні правові та організаційні засади здійснення верифікації державних виплат в Україні і зніме ті застереження, які виникли у КСУ.

Раніше повідомляли, кому і чому можуть відмовити в нарахуванні субсидії.

Нагадаємо, що під час заповнення декларації для отримання субсидії не потрібно вказувати свій дохід в цифрах.

 

16 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів