Закарпаття виграло 11 грантів на реалізацію культурно-мистецьких проектів

Закарпаття виграло 11 грантів на реалізацію культурно-мистецьких проектів
Таким чином наша область увійшла до п'ятірки лідерів в Україні серед областей, чиї гранти підтримали.

 

Йдеться про участь у грантових програмах Українського культурного фонду – держустанови, створеної для сприяння розвитку національної культури та мистецтва. Про це розповіли на прес-конференції щодо започаткування фестивалю гончарства в Ужгороді.

"До Українського культурного фонду було подано 716 заявок з усієї України і за результатами відбору обрали 299 проектів, які будуть профінансовані до кінця цього року. Закарпатська область увійшла у ТОП-5 серед областей, які перемогли у грантах. Від нашої області підтримано 11 проектів, серед яких і проект "Стежками закарпатської кераміки", що містить у собі ряд культурно-мистецьких заходів", – розповіла координатор проекту Тетяна Сологуб-Коцан.

До слова, у рамках реалізації згаданого проекту впродовж двох місяців відбуватиметься кілька цікавих заходів: фестиваль гончарства, підготовка двох книжок (каталогу гончарних виробів Вільхівського осередку із фондів музею Закарпатської народної архітектури та побуту та абетки гончарства, де в доступній для малюків формі подаватимуть різні слова, що стосуються цього мистецтва). Крім того 27 листопада відбудеться семінар "Проблеми збереження традиційного гончарства", що згуртує довкола себе учасників не лише з Закарпаття, але й з-за його меж. Завершиться проект виставкою керамічних виробів із фондової колекції музею та презентацією обох згаданих видань.

Uzhgorod.net

 

17 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів