"Україна в часі": чим особливий мистецький проект Закарпатської обласної філармонії

"Україна в часі": чим особливий мистецький проект Закарпатської обласної філармонії
 «Україна в часі» – таку назву має мистецький проект, з яким симфонічний оркестр Закарпатської обласної філармонії незабаром відвідає Угорщину. Метою є презентація українського професійного музичного мистецтва за кордоном з акцентом на історичну ретроспективу.

 

 Про ініціативу інформує Таїсія Грись.

17 листопада о 17.00 у концертному залі Будинку мистецтв м.Варполото відбудеться Великий концерт, в якому прозвучить музика основоположників закарпатської композиторської школи І.Мартона й Д.Задора, та відомих сучасних українських композиторів М.Скорика,Є.Станковича, В.Теличка.

 18 листопада о 13.00 у церкві Св.Михайла (м.Будапешт) відбудеться Концерт-реквієм, приурочений 85-й річниці Голодомору в Україні. Акція покликана вшанувати пам’ять мільйонів безневинних жертв штучного голоду 1932-1933 років і привернути додаткову увагу світової спільноти до однієї з найтрагічніших сторінок історії українського народу. У програмі прозвучать твори М.Скорика, Є.Станковича, В.Теличка, Д.Задора, лемківська народна пісня «Пливе кача по Тисині», яка вже стала реквіємом за загиблими героями, «Молитва за Україну».

Завершиться проект концертом до 85-х роковин Голодомору, який пройде 22 листопада о 18.30 у Великій залі Закарпатської обласної філармонії.

 

09 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів