Аеропорт «Ужгород» уже невдовзі зможе «запускати» літаки: Украерорух пройшов євроаудит EASA

Аеропорт «Ужгород» уже невдовзі зможе «запускати» літаки: Украерорух пройшов євроаудит EASA
Сьогодні, 16 листопада 2018 року, аудитори Європейського агентства з безпеки польотів (EASA) завершили сертифікаційні дії в рамках сертифікаційного аудиту Украероруху. Про це повідомив Uzhgorod.net.ua директор Департаменту інфраструктури Закарпатської ОДА Едуард Маляр/

 

Нагадаємо, сертифікація Украероруху з боку EASA здійснюється з метою виконання вимог законодавства ЄС та отримання Украерорухом права із надання послуг обслуговування повітряного руху у частині повітряного простору Словаччини, який необхідний для виконання злетів та посадок повітряних суден за приладами з/на аеродром «Ужгород».

Як нагадав директор Департаменту інфраструктури Закарпатської ОДА Едуард Маляр, з метою сертифікації держпідприємства протягом тижня спеціалісти з ЄС та Словаччини спільно з представниками Украероруху працювали у Києві, Львові та Ужгороді.

Буквально вчора комісія працювала в Ужгороді, про що наш сайт уже писав: Сертифікація Украероруху на фінішній: чи означає це, що аеропорт «Ужгород» невдовзі запрацює?

Учора, як нам відомо, аудитори працювали над кінцевим висновком і сьогодні його оприлюднили.

Про результати проінформував офіційний сайт Украероруху з посиланням на директора державного підприємства Дмитра Бабейчука: «За попередніми результатами, Украерорух успішно продемонстрував свою відповідність пакету вимог законодавства ЄС, який включає 18 регламентів ЄС та був пред’явлений EASA в рамках сертифікаційного процесу. В ході аудиту було підтверджено відповідність систем менеджменту, процедур та технічного забезпечення Украероруху європейським вимогам».

Також, за даними сайту, "аудитори EASA Пол Харві, Ерік Чемброй та Манфред Діроф відзначили високий рівень підготовки Украероруху до сертифікації, а також відкритість та сприяння проведенню об’єктивного аудиту.

Наразі планується виконання незначних технічних заходів для підготовки фінального звіту групи аудиторів EASA, отримання якого очікується на початку грудня поточного року. Звіт групи аудиторів EASA стане підставою для отримання сертифіката EASA, який засвідчить відповідність послуг Украероруху вимогам ЄС та стане підставою для отримання прав від Словацької сторони для надання послуг з обслуговування повітряного руху у частині повітряного простору Словаччини, який необхідний для маневрування повітряних суден, що виконуватимуть операції на аеродромі «Ужгород».

«Це величезний крок для Закарпаття! Це означає, що після усунення певних технічних нюансів більше не буде жодних перешкод для відновлення польотів на аеродромі «Ужгород». А відновлення авіасполучення насамперед із Києвом, а відтак, упевнений, і з іншими регіонами, означає розвиток інфраструктури Закарпаття, збільшення його туристичної привабливості, оперативний зв’язок зі столицею та багато інших важливих речей у життєдіяльності регіону», – прокоментував подію депутат, голова комісії з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій Закарпатської обласної ради Андрій Андріїв.

Едуард Маляр зі свого боку також додав, що наступний етап, над яким уже почала спільну роботу Закарпатська ОДА та Закарпатська обласна рада, – пошук авіакомпанії, яка здійснюватиме польоти за маршрутом «Ужгород-Київ-Ужгород», а відтак і в напряму інших регіонів.

uzhgorod.net.ua

 

16 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів