Закарпатський письменник Мирослав Дочинець: «Слово має викликати довіру»

Закарпатський письменник Мирослав Дочинець: «Слово має викликати довіру»
Ось тільки-но з’явилася перша книга на прилавку, як поціновувачка творчості Мирослава Дочинця захоплено взяла до рук «Лиса», зізнавшись, що давно мріяла прочитати її і тепер не втратить нагоди. «Золотий письменник України» вже вшосте долучається до акції «Письменник за прилавком», щороку вражаючи не тільки кількістю книг на початку, а й тим, скільки примірників придбали читачі.

 

Представляв письменник не тільки відомі всім видання, а й запропонував широкому загалу два нові – «Світло семи днів» та «Якщо послухати мудреців…». Варто відзначити, що остання книга на Форумі видавців у Львові здобула відзнаку «Краща книга Форуму».

Письменник зі студентками відділення журналістики

Письменник зі студентками відділення журналістики

«Хочу звернути увагу на те, що днями книги потраплять до бібліотек України. Новостворений Інститут книги влаштував акцію закупівлі книг для публічних бібліотек країни. Відбувся конкурс, за результатами якого вісім моїх видань направляються у бібліотеки», – відзначив Мирослав Дочинець.

Розповів лауреат Шевченківської премії і про майбутні, але реальні перспективи створення кінофільму на основі його популярного роману «Вічник». Уже написано сценарій, відібрані актори, розпочато підготовку до знімального процесу.

Справжнім бестселером називає «Многії літа, благії літа», адже за часи незалежної України саме ця книга мала найбільший тираж (якщо не брати до уваги навчальні підручники). Окрім того, що відбуваються постійні перевидання, є й піратські копії тексту. До того ж книга перекладена 7 мовами світу.

Мирослав Дочинець з прихильником творчості

Чимало людей свідомо приходило, аби придбати книгу, взяти автограф та зробити декілька світлин. Проте навіть звичайні відвідувачі книгарні, які не знали про акцію, підходили, цікавилися – і більшість за кілька хвилин виходила з легкою усмішкою та новісінькою книгою письменника. «Я сьогодні зустрілася з великою людиною, – захоплено розповідає комусь по телефону одна з відвідувачок «Кобзаря». – Зайшла з внуком по книгу, а тут сам Мирослав Дочинець!».

«Слово має викликати довіру. Щоправда, я це зрозумів не одразу. Те, що пишеш, повинно закликати людей вірити. Тобто слово має нести якусь тональність, енергетику, радість, благодать, воно має бути рецептом життя. Ось таку літературу я намагаюся творити. Завжди шукаю в житті та літературі такі речі, які піднімають дух, дають високі орієнтири й намагаються світлом примирити», – поділився з Медіацентром  думками пан Мирослав.

Вікторія Кенідра

Медіацентр УжНУ

 

07 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів