В Ужгорода – нове місто-побратим – хорватська Пожега

В Ужгорода – нове місто-побратим – хорватська Пожега
Договір про побратимство сьогодні підписали Ужгородський міський голова Богдан Андріїв та мер міста Пожега Дарко Пулячіш.

 

На зустрічі в Ужгородській міській раді був присутній також ініціатор започаткування побратимства – викладач Пожезького університету Беріслав Андрліч.

Керівники міст обмінялися досвідом вирішення інфраструктурних питань – у хорватському місті значні кошти для цього отримують від Європейського Союзу. Гострою проблемою для хорватського міста, як і для Ужгорода, є масовий виїзд кращих фахівців за кордон.

Дарко Пулячіш відзначив, що він вперше в Ужгороді і вперше в Україні, дісталися сюди за 6 годин на авто. Із Ужгородом хочуть мати тісну співпрацю в усіх сферах: щодо обміну управлінським досвідом, налагодження контактів між навчальними закладами, мистецькими колективами, обмін спортсменами, напрацювання бізнесових контактів. У місті Пожега виробляють солодощі, меблі, розвивається виноградарство, виноробство і садівництво, металообробка, виробництво черепиці тощо.

Колега з Хорватії запросив Богдана Андріїва та ужгородців на День міста у березні. Пожега, де проживає близько 25 тисяч населення, славиться фестивалями.

Це хорватське місто знаходиться не на узбережжі, але в розлогій Пожезькій долині, оточеній старими горами, яку в давньоримську добу називали «Золота долина». Пожега стала 22-им містом-побратимом Ужгорода і 2-им (ще – Пула), у Хорватії.

Прес-служба Ужгородської міської ради

 

10 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів