Шлях із перепонами: Які головні труднощі ужгородських «Електронів»?

Шлях із перепонами: Які головні труднощі ужгородських «Електронів»?
«Вони не помістяться на вулицях маленького Ужгорода» та «Краще би пустили великі автобуси на популярні маршрути» – це, напевно, найбільш поширені контраргументи, що лунали щодо запуску нових автобусів. Чи підтвердилися побоювання ужгородців? Про труднощі, які виникли в роботі з новими автобусами, журналісти Uzhgorod.net.ua говорили з директором КП «Ужгородський муніципальний транспорт» Віталієм Готрою.

 

«Як бачимо, автобуси цілком нормально поміщаються на вулицях Ужгорода, – констатує Віталій Готра. – Але насправді є інша проблема: із паркуванням недобросовісних водіїв. Особливо гостро це відчуваємо на Мукачівській, Швабській, Корятовича. При чому водії не соромляться паркуватися навіть під дорожніми знаками про зупинку автобуса тощо».

Ще одна проблема – нестача кадрів. «Ми завжди відкриті для професіоналів, які готові працювати. У нас є молоді працівники, які хочуть їздити на цих автобусах, але їм бракує практики, тому потрібно вчитися, щоб відчувати габарити автомобіля», – каже директор КП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що наїздили? Перші підсумки роботи нових «Електронів»

Є й технічні нюанси, які наразі на стадії налагодження. Віталій Готра розповідає, що в місті є так звані GPS-ями – тобто місця, де погано працює інтернет, а через те виникають проблеми з відображенням автобусів у мобільних додатках та навіть озвучкою зупинок.

Серед іншого – «зайці», тобто безквиткові пасажири. Звісно, вони є у всіх міських автобусах, однак в «Електронах» встановлені камери відеонагляду та датчики обліку пасажирів. А отже рано чи пізно цю проблему вирішать.

А поки в КП наполегливо закликають водіїв дотримуватися правил ПДР та паркуватися відповідно до них.

Нагадаємо, невдовзі в Ужгороді запровадять електронний квиток.

Uzhgorod.net.ua

 

28 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів