Де закарпатцям відпочити взимку: ціни та пропозиції в рідному регіоні

Де закарпатцям відпочити взимку: ціни та пропозиції в рідному регіоні
Зимовий відпочинок – це не тільки... море, сонце і пісок в Єгипті чи ще де-інде, це насамперед сніг, лижі, сноуборди та санчата для всіх любителів гірськолижного адреналіну. У скільки обійдеться такий відпочинок цього сезону – рахуйте самі! А журналісти Uzhgorod.net.ua підготували для вас огляд пропозицій.

 

ГІрськолижних витягів на Закарпатті, слава Богу, чимало. Вартість проживання, за нашими підрахунками та оглядами, більш-менш всюди однакова (беремо мінімальні ціни, бо ж за максимальними не вженешся...). Отже, що, де і по чому? 

Пилипець

Всього на курорті 7 підйомників: бугельні на 400, 500, 800, 900, 1100, 1560 та двомісний крісельный в центрі курорту — 1650 метрів.

Вартість відпочинку в Пилипці, залежно від місця розташування, може коливатися від 300 грн за людину з дворазовим харчуванням у приватних садибах до 900 (двомісний номер), наприклад, на базі «Шепіт Карпат» та 1600 грн за 2-місний номер у гранд-готелі «Пилипець» (харчування окремо). Це названі мінімальні ціни, зрозуміло, що є набагато вищі, а також слід пам'ятати, що є високий і низький сезони, і ціни можуть коливатися в той чи інший бік.

Вартість прокату лиж/сноуборда, в середньому, 200 грн, спортивного гірськолижного одягу – в середньому 100 грн. Келишок глінтвейну можна придбати за 30 грн, пообідати – в середньому за 100-150 грн (залежно від апетиту).

Якщо ви не вмієте кататися ні на лижах, ні на сноуборді, але дуже хочете, то мусите домовитися з інструктором - це буде коштувати 400 грн за годину. З практики: на лижі за годину реально "стати", для того, щоб опанувати сноуборд, треба години дві. Але все це - усереднені показники, кожна людина по-своєму вчиться. 

Подобовець

Цінова ситуація в Подобовці практично аналогічна тій, що і в Пилипці, це ж сусідні населені пункти.

У Подобовці ціни в готелі від 400 грн з особи за проживання в двомісному номері, є ще варіант для компанії – можна зняти котедж на 8 – 10 осіб і це коштуватиме від 1000 грн. Вартість проживання, наприклад, у котеджі "Дерсу Узала" (особисто рекомендуємо – тут дуже затишно і чудова баня з хамамом!) взимку – від 500 грн із особи за добу (з 2-разовим харчуванням).

Красія

Гірськолижний курорт «Красія» – ще одна чудова можливість покататися на лижах, сноубордах, санчатах і всьому, що заманеться. Тут працюють шість підйомників: 3 крісельних, два бугельні, один мультиліфт.

–       Довжина шляху на мультиліфт — 300 метрів. Цей вид підйомника зручний для курортників з дітьми.

–       Бугельні — 470 метрів і 650 метрів. Вони відносяться до ГК «Красія» і туристичного комплексу «Новий сезон».

–       Крісельні — чотиримісний підйомник (більше 1,5 км), двомісний, одномісний (1980 метрів).

Крісельні підйомники на двох та чотирьох пасажирів продовжують один одного. Вартість підйому – від 30 грн у низький сезон за один підйом до 2000 грн за 100 підйомів.

Проживання – залежно від наближеності до курорту: можна знайти від 200 – 300 гривень за людину.

Побачити, який сніг на Красії, можна по камерах: http://krasiya.com.ua/onlayn-kameri

Драгобрат

Полонина Драгобрат – найвищий гірськолижний курорт українських Карпат. Драгобрат ще називають «Карпатська Сибір», оскільки сніг може лежати з листопада до травня, що є ідеальним місцем відпочинку як для екстремалів, так і для початківців.

Гірськолижні витяги біля підніжжя гори Стіг:

1. «Вершина Карпат» – крісельний, 1250 м, ретрак.

2. «Карпатська чайка» – крісельний, 1500 м, ретрак.

3. «Вершина Карпат» – бугельний, 800 м, ретрак.

4. «Драгобрат – 1» – бугельний, 1000 м, ретрак.

5. «Драгобрат – 2» – бугельний, 800 м, ретрак.

6. «Оаза» - бугельний, 800 м, ретрак.

7. «Вершина Карпат»,«Оаза», «Драгобрат» – для початківців.

Проживання – в середньому від 350 грн із людини. Можна також подивитися, що зараз відбувається на Драгобраті, на камерах – https://snig.info/ru/Drahobrat/1

Свалявський район

Поляна. Бугельний витяг розміщений на горі поряд із готелем "Катерина". Достатньо пряма і полога траса має довжину 800 м і ширину 150 м. Вона призначена для початківців та любителів гірськолижного катання. За сприятливих погодніх умов на горі функціонує мультиліфт — є умови для навчання їзді на лижах чи сноуборді. Є також можливість для сноутюбінгу.

Гірськолижний курорт «Квітка Полонини». У зимовий період на курорт приїжджають любителі гірськолижного катання та сноубордингу. Схили готові прийняти відпочиваючих з першого місяця зими до першого місяця весни. На горі працює ратрак. Курорт «Квітка Полонини» має два спуски середньої складності. Недалеко від трас є місце відпочинку (столи з лавами). Переваги курорту: 2 сині траси; 1 бугельний підйомник; пункт прокату спорядження; автостоянка.

Замість підсумків. Це далеко не всі гірськолижні «точки» на мапі Закарпаття, є ще Ясіна, Кобилецька Поляна, Новоселиця, Воєводино, Богдан, Солочин і багато інших. Підшукати на свій смак може кожен.

Якщо ви не претендуєте на шик, то доба катання на лижах за умови, що не маєте спорядження, обійдеться в суму 500 - 800 (300 - спорядження, одяг; 200 грн - 10 підйомів (можна брати навіть по одному окремо) або 500 грн - максимальний безлімітний абонемент на добу, наприклад, на гірку поблизу "Шепота Карпат"), якщо з інструктором - 900-1200, якщо ще і з ночівлею - 1200-1500 грн. Без інструктора дешевше. Дорогу ми вже не рахуємо... 

Головне, що, підрахувавши все, у рідному Закарпатті відпочити все ж буде дешевше, ніж у Європі. Бо там тільки скай-пас на добу може потягнути суму в 50 євро...

uzhgorod.net.ua

 

17 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів