Інформація для ужгородців, яким надаються пільги на житлово-комунальні послуги з урахуванням доходу

Інформація для ужгородців, яким надаються пільги на житлово-комунальні послуги з урахуванням доходу
Департамент праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України №389 від 4 червня 2015 року визначено механізм реалізації права на отримання пільг з оплати послуг за користування житлово-комунальними послугами, які надаються з урахуванням доходу.

 

Пільги громадянам (які мають на них право) надаються за умови, що середньомісячний дохід за попередні 6 місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, а це з 1 січня 2019 року – 2690 гривень. До сукупного доходу сім’ї враховується: пенсія, заробітна плата, грошове забезпечення, стипендія, соціальна допомога, доходи від підприємницької діяльності.

Якщо працездатна особа не працює, до сукупного доходу за кожний місяць враховується дохід на рівні прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на відповідний місяць, а саме: з 1 січня 2019 року – 1921 грн., із 1 липня – 2007 грн., з 1 грудня – 2102 грн.

Особам, які мають право на пільгу з урахуванням доходу, необхідно подати до департаменту праці та соціального захисту населення декларацію про доходи свої та членів сім’ї за 6 місяців, що передують місяцю звернення, або документи, що підтверджують відсутність доходів за такий період.

Якщо середньомісячний дохід сім’ї з розрахунку на одну особу не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, пільговик має право на отримання пільг на 12 місяців з місяця визначення відповідного права.

Слід зазначити, що у разі призначення субсидії пільги з оплати житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу, у період її призначення, особам не нараховуються.

Джерело: прес-служба Ужгородської міської ради

 

04 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів