2019-ий в Закарпатті буде роком розвитку туристичної інфраструктури. На що чекати?

2019-ий в Закарпатті буде роком розвитку туристичної інфраструктури. На що чекати?
Під час 14-ї сесії облради крайові парламентарі затверджуватимуть звіт про хід виконання у 2018 році Програми розвитку туризму і курортів у Закарпатській області на 2016–2020 роки. Відповідний проект рішення оприлюднений на сайті облради.

 

Як зазначає у пояснювальній записці автор документу - департамент економічного розвитку і торгівлі ОДА, основними напрямами розвитку туризму в області є бальнеологічний, гірськолижний, сільський, пішохідний туризм.

Для формування цілісної системи туристичних шляхів із сучасною інфраструктурою в області здійснювались роботи із знакування і маркування нових туристичних шляхів та маршрутів: промарковано 4 туристичні маршрути на території Ужанського національного природного парку загальною протяжністю 18,3км та частину Закарпатського Туристичного Шляху на території  Міжгірського, Тячівського та Рахівського районів протяжністю 80км.

З метою ознайомлення з місцями туристично-рекреаційної привабливості області торік організовано та проведено пізнавальні тури для туроператорів, представників кіновиробничих підприємств, а також членів Представництва американської торгівельної палати в Україні. Серед різнотематичних турів: «Винний тур Боржавською вузькоколійкою", «Гуцульська бриндзя», «Скаут-тур для представників кіновиробничих підприємств», «Відкрий Закарпаття. Земля наближена до неба», «Місцями Першої світової війни».

На сьогодні мережа оздоровчих, рекреаційних та туристичних об'єктів області нараховує 511 об'єктів, з яких: 23 – оздоровчих,  126 – рекреаційних,  362 – туристичних. У області одночасно можна розмістити 25487 тис осіб. 

Також у Закарпатті нараховується 63 діючих гірськолижних витягів, 33 ратраки та 44 пункти прокату.

Прес-служба Закарпатської облради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів