Ви б навіть не подумали: топ речей, які можуть зашкодити вашій шкірі

Ви б навіть не подумали: топ речей, які можуть зашкодити вашій шкірі
Жінки часто хочуть виглядати бездоганно, тож готові вдаватися до будь-яких методів. Проте виявляється, що причина проблемної шкіри може бути в абсолютно звичних для нас речах.

 

Брудна постільна білизна

Своєчасна заміна постільної білизни - обов'язковий ритуал, який ви повинні виконувати беззаперечно раз на один-два тижні. Особливо, це стосується наволочки.

Засоби для укладки волосся

Аерозолі містять величезну кількість спирту, який жахливо сушить шкіру. Лаки і пінки забивають пори, покриваючи їх свого роду плівкою. Піт виділяється, кисень не потрапляє, обмін речовин призупинено. Якщо вчасно не змити засіб з шкіри, доведеться лікувати запалення.

Пластикові пакети

Чим довше пластик і одяг контактують, тим більше хімікатів проникає в тканину. Особливо інтенсивно їх накопичують натуральні матеріали: шовк, бавовна, льон, вовна. Бувають навіть випадки, коли фарба з таких пакетів передруковується на тканину, і вивести її досить не просто.

Смартфон

Протирайте смартфон хоча б раз на день антибактеріальними засобами або вологими серветками. Причому, не тільки екран, але і задню частину і сторони.

Окуляри

Через пил, що накопичується між склом і оправою, на переніссі і на бровах можуть з'являтися почервоніння і дрібні прищики. Брудні носоупори викликають чорні крапки на носі, а давно нечищені заушники викликають свербіж на вухах. Щоб уникнути цих неприємностей, дезінфікуйте окуляри спеціальними засобами і вчасно чистіть важкодоступні місця. Особливо у спекотну пору року.

Скраби

Застосування скрабу раз на тиждень дійсно відлущує ороговілий шар шкіри і допомагає порам дихати. Але часте використання такого засобу загрожує дрібними подряпинами і запаленнями дерми. Тож після кожного скрабування давайте шкірі мінімум п'ять днів на відновлення. 

Проблеми із зором

Кожен раз, коли ви жмуритеся, шкіра в куточках очей стискається. І чим частіше це відбувається, тим швидше на обличчі з'являться передчасні зморшки і «гусячі лапки». Тому раз на рік обов'язково обстежуйтеся в окуліста. 

Голодування

Недарма дієтологи категорично проти будь-яких форм голодування або дієт, а рекомендують дотримуватися тільки певного раціону. Через нестачу вітамінів, мінералів і корисних речовин шкіра втрачає еластичність і природний рум'янець.

Часта корекція брів

Регулярне висмикування волосків дуже небезпечне для шкіри і може сприяти запаленню мікроран. Тому робити часту, і вже тим більше щоденну, корекцію суворо заборонено. І якщо про це табу вам міг розповісти бровіст, то таке «ні» порушують навіть візажисти з досвідом. 

Тертя очей

Постійна звичка терти очі згубно впливає на вії. Від цього вони стають ламкими і починають випадати. Якщо ви часто трете очі через втому, краще замініть цей «масаж» спеціальними вправами. Наприклад, дивіться 15-20 секунд вдалину, а потім на кінчик носа, після чого намалюйте очима коло за годинниковою стрілкою і проти неї. 

Дешеві парфуми

Основа таких парфум - синтетичні аромати і спирт. Тому користі від них практично ніякої. Зате такі парфуми приносять великої шкоди шкірі через наявність у складі фталевої кислоти.

Синтетичні барвники

Синтетичні барвники є продуктом переробки нафти і використовувати їх для поліпшення зовнішнього вигляду засобів - жахливий злочин проти шкіри і здоров'я в цілому. Тому мінімізуйте вплив барвників на шкіру і вибирайте природні кольори продуктів для догляду.

Сон із макіяжем

Вночі шкіра повинна відпочивати, тому змивати макіяж перед сном - ваш щоденний musthave. Після цього обов'язково протріть обличчя іншим очищаючим засобом, наприклад, пінкою, гелем або мусом, щоб видалити залишки косметики в порах.

Зневоднення

Через нестачу води в організмі шкіра починає обвисати і лущитися. До речі, саме з цієї причини не можна зловживати кавою. Якщо ж ваша щоденна норма - мінімум три чашки еспрессо, пийте регулярно не менше двох літрів води.

Стрес

Стрес дійсно корисний для організму, але тільки в дуже маленькій кількості. Інакше призводить до втомленості, сонливості, нервозності і, звичайно, проблем з шкірою. Якщо ви не хочете бігати до дерматолога з проханнями вилікувати пігментні плями, прищі, акне, контролюйте свої емоції, більше гуляйте на свіжому повітрі і медитуйте.

Джерело: Ukr.Media.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів