Монетизація субсидій стартувала на Закарпатті. Та чи всі отримали кошти в рамках минулорічної?

Монетизація субсидій стартувала на Закарпатті. Та чи всі отримали кошти в рамках минулорічної?
Днями на брифінгу в Закарпатській ОДА наш кореспондент задав відповідне питання і отримав відповідь.

 

Із березня 2019 року змінився механізм виплати житлових субсидій: відтепер домогосподарства отримуватимуть живі гроші для того, щоб розрахуватися ними за житлово-комунальні послуги.

Для домогосподарств, яким субсидія призначена з січня 2019 року, її надання здійснюється у грошовій формі, шляхом перерахування коштів АТ «Ощадбанк» для подальших розрахунків із надавачами послуг.

Проте до редакції нашого видання надійшло кілька телефонних дзвінків від мешканців Закарпаття про те, що вони не отримали монетизовану субсидію, яку призначали торік (нагадаємо, кошти видавали тим громадянам-користувачам державної длопомоги, які зекономили енергоресурси).

Днями на брифінгу в Закарпатській ОДА наш кореспондент задав відповідне питання і отримав відповідь, чи всі закарпатці отримали кошти у рамках минулорічної монетизації.

Так, за словами директора обласного департаменту соціального захисту населення Михайла Петрішки, за результатами 2018 року монетизовані кошти отримали 23 580 домогосподарств, загальна сума виплачених грошей по області - понад 14 млн грн.

М. Петрішка уточнив, що закарпатці могли не отримати монетизовану субсидію в 2018 році хіба що з тих причин, що вчасно е звернулися з відповідною заявою до органів Мінсоцполітики, або ж сума призначеної монетизованої субсидії могла бути настільки мізерною, в рамках кількох гривень, що отримувач навіть не вважав за потрібне їхати за нею (наприклад, із далекого села в райцентр для написання заяви), відкривати картку тощо. 

Загалом, за даними мінсоцолітики, торік понад 98 заявників отримали монетизовану субсидію.  

Нагадаємо: цьогорічна кампанія з монетизації субсидій уже стартувала, пенсіонерам Закаратської області кошти видаватимуть за окремою відомістю разом із пенсіями. Іншим користувачам слід відкрити рахунки в Ощадбанку - на них і надходитимуть кошти.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

06 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів