І туристам дивина, і своїм цікаво: 27 ідей для Закарпаття – відпочинок весною

І туристам дивина, і своїм цікаво: 27 ідей для Закарпаття – відпочинок весною
Відпочинок в Закарпатті весною, це вийнятково чудова ідея. Адже саме тут на невеликій території ви зможете знайти справжні скарби природи, памятки історії та культури, гастрономічні родзинки та унікальних людей.

 

Чому варто обрати Закарпаття?

Тут Ви з самого ранку зможете відкрити для себе красу гірських ландшафтів полонин та хребтів, зустріти схід сонця, а вже увечері купатись у цілющих мінеральних джерелах чи термальних водах, та зустрічати захід сонця.

Поєднувати подорож та відпочинок в Закарпатті з візитами у міста, села, які багаті своєю історією, традиціями та кульутрою та куштувати страви кухні Закарпаття, яка буде відрізнятись в залежності від місця перебування.

Відвідати та побачити недоторкану природу Національних  природніх парків, памятки ЮНЕСКО: букові праліси, деревяні храми. Бути в замках та потрапити в атмосферу середньовіччя на фествиалях. Переконайтесь в цьому самі.

ГимбаОскільки ви читаєте цю публікацію, що підготував Туристичний інформаційний центр «Турінформ Закарпаття», то або цікавитесь, або плануєте відвідати невідомі для себе місця, побачити пам’ятки природи, архітектури, культури чи просто цікаво організувати відпочинок в Закарпатті. То ж не вагайтесь та піддавайтесь спокусі нашого Закарпаття та отримайте насолоду від незабутньої атмосфери.

27 ідей від “Турінформ Закарпаття”, що б зробити Ваш відпочинок на Закарпатті ще цікавішим

Отже, ми зібрали для Вас перелік з 27 ідей на квітень – травень, куди поїхати та що робити плануючи відпочинок в Закарпатті, звичайно, що ідей значно більше, але ми не можемо розкривати усю інформацію, залишимо її для наших колег, що будуть Вас супроводжувати під час екскурсій, вашого перебування в готелях, сільських садибах чи на екскурсіях. Отже:

  1. Купання в чанах Закарпаття. Найпопулярнішим місцем звісно є Лумшори, але сьогодні майже в кожному районі Закарпаття вже є послуга купання в чанах. То ж ви можете собі планувати скористатись послугою, та переглянути список чани Закарпаття.
  2. Сакури у містах Закарпаття. Це саме той час, коли треба їхати. В цьому році, масове цвітіння сакур очікується з другої половини квітня, та триватиме приблизно до десяти днів. Все залежить від погоди. Зверніть увагу на унікальну природу на території дендропарку Березинка та Деренівка, ботанічного саду в Ужгороді. Ці місця варті для вашого візиту та спогадів.
  3. Термальні води Закарпаття. Оберіть оздоровлення в одному з термальних басейнів Берегово, Велятино, Косино, чи під Ужгородом, або оберіть оздоровлення чи лікування в термальних санаторіях Виноградова (Теплиця), Нижнього Солотвина (Термал Стар, Деренівська Купіль). Чудова ідея, що б поправити самопочуття та здоров’я та добра. Дуже корисна ідея для відпочинку.
  4. Відвідайте найстаріші дерева України – тисячолітні дуби в селі Стужиця. Територія Ужанського Національного природного парку на Великоберезнянщині, привертає увагу не тільки закарпатців, а й туристів із багатьох інших регіонів. Ще на території нац парку знаходиться старий буковий ліс (під охороною ЮНЕСКО), місце падіння найбільшого метеориту у Європі, дерев’яний храм (під охороною ЮНЕСКО) та мінеральні джерела у селі Ужок. Довідка з пиатнь екскурсії: тел./факс (03135) 23837.
  5. Обов’язково в Мукачево піти на дегустацію локальних продуктів. Знаєте яким є справжній шовдарь чи сир з молока буйволів? Продегустуйте авторські наливки, закарпатське вино від кращих виноробів, сиров’ялені м’ясні вироби чи фруктові дистиляти. Спробуйте равликів та інші делікатеси. Попередньо уточніть тему та дату дегустації за телефоном: 050 328-06-50
  6. Приєднатись до однієї з відкритих екскурсій містами Закарпаття, де почуєте цікаві факти та історію з життя, побачите те, що не показують усім. Слідкуйте за анонсами.
  7. Мрієте про колективний похід в Карпати? З ночівлею під відкритим небом? Але не маєте наметів? Не проблема. Оберіть напрям, наприклад Боржавська полонина. Все що Вам треба, це приїхати у Воловець, професійні провідники, екскурсоводи все зроблять: зустрінуть, проведуть, покажуть та розкажуть, поселять у намети, нагодують. Чудова ідея для корпоративного відпочинку в Закарпатті. Подробиці: Похід в Карпатах – все включено.
  8. Великдень в Закарпатті. Відвідайте один з греко-католицьких чи православних храмів Закарпаття. Де відбудеться традиційне освячення Великодніх кошиків, неділя 29 квітня .
  9. Любите вино? Мріяли відвідати справжній завод з виробництва вина? У Вас є така нагода – День відкритих дверей та дегустація вина в Шато Чизай пройде 30 квітня, і ви можете записатись на безкоштовну екскурсію. Подробиці на сайті “День відкритих дверей на заводі Чизай“.
  10. Влаштуйте собі з друзями чи колегами справжній турнір з гри у боулінг в Ужгороді. Ви це можете зробити на територію готелю Прага в Ужгороді, де є сучасний боулінг, тут ви можете цікаво провести час.
  11. Фестиваль бограчу. Місце, де ви скуштуєте справжній бограч-гуляш від кращих кулінарів. Пройде на території комплексу “Термальні води Косино”, у селі Косонь. Подробиці на сторінці фестиваль бограчу 1 травня.
  12. Долина нарцисів у селі Кіреші. Місце в яке завжди хочеться повертатись. В цьому році пік цвітіння очікується у першій половині травня.
  13. Відвідайте Бункер у селі Грабівниця, що був побудований з 1939 по 1942 рік двома батальйонами полонених румунів в режимі надсуворої секретності, і є частиною оборонної системи “Лінія Арпада”.  Подробці на сторінці: Бункер село Грабівниця.
  14. Що ви знаєте про мед та життя бджіл? Зберіть друзів та замовте собі дегустацію меду, що б більше дізнатись про життя бджіл, зрозуміти відмінності та властивості карпатського меду, розрізняти трутня та королеву, знати коли та який продукт бджільництва споживати. Усе це ви зможете почути на дегустації в Мукачево, дегустаційний зал родини пасічників Перести «Медовий дім».
  15. Гастрономічний фестиваль “Огинь і мнясо”. Чудова ідея для тих, хто планує свій відпочинок в Закарпатті у травні. Шукаєте де провести травневі? Плануйте свій візит 3-5 травня, в місто Мукачево, де пройде традиційний гастрономічний фестиваль, що одразу завоював популярність у гостей та жителів Закарпаття. Подробиці на сторінці фестивалю “Огинь і мнясо”.
  16. Фестиваль квітів у замку Сент Міклош.Це чудова ідея, що б розпочати відпочинок в Карпатах у травні на території унікального замку та фестивалю квітів від Асоціації флористів України, що традиційно збирає кращих фахівців та демонструє неймовірні інсталяції. Дата: Фестиваль квітів 4 – 5 травня.
  17. Сплав Тисою. Маєте амбіції та хочете довести собі, що зможете подолати маршрут на човнах від міста Хуст  до Виноградова? По воді 25 км? Збирайте колег, друзів та замовляйте професійні послуги, з організації сплавів на човнах за посиланням: Рафтинг в Карпатах – сплав по Тисі.
  18. Екскурсія міні скульптурами в Ужгороді. Дізнайтесь де в Ужгороді Ейфелева вежа, чому у Швейка кнедлик, хто такий та чому в Ужгороді пам’ятник Джону Лорду? Зберіть друзів та замовте індивідуальну чи групову екскурсію «Великі в мініатюрі».
  19. Пройти мотузковий парк. Будете в Ужгороді з родиною? Підіть у парк під замком, та відвідайте мотузковий парк «Тарзан». Оберіть маршрут, зазвичай вони знаходяться на висоті від 1 до 4 м і підходять для дітей старше п’яти років. Якщо вас це не лякає, тоді вперед, до пошуку пригод. Це чудова ідея, де провести сімейний відпочинок в Ужгороді з родиною.
  20. Фестиваль вина “Угочанська лоза” у місті Виноградові. Цей фестиваль збере виноградарів-виноробів 12 травня.
  21. Оберіть національний парк СиневирЧудова ідея для візиту та провести весняний відпочинок в Закарпатті. Адже деякі місцини відкривають свою неповторність саме весною. Тут Ви побачите Синевирське озеро найповноводнішим, ближче познайомитесь з бурими ведмедями, можете обрати екскурсію однією з еко стежок. Читайте більше про НПП Синевир.
  22. Фестиваль Бринза Хустщини. Зовсім поруч з містом Хуст 11 – 12 травня пройде цікавий захід, конкурс краси серед овець, фуд корт традиційної кухні з бринзою, лекторій, майстер-класи та дегустація бринзи. Місце проведення село Горінчево Хустського району. Подробиці на сторінці фестиваль Бринза Хустщини.
  23. Побачити Карстовий міст та букові праліси. Це надзвичайно унікальний природній об’єкт, що розміщений посеред найбільшого у Європі букового пралісу на території Тячівського району. Це старовинна, природна кам’яна пам’ятка Закарпаття, аналогів якої нема. Подробиці: Екскурсія Карстовий міст та букові праліси.
  24. Відвідати витоки річки Уж. Це ще один цікавий туристичний маршрут на території Ужанського національного парку, подорож  схилом вододільного хребта, що розділяє Закарпаття та Львівщину. Він проходить лісовими стежками та луками, з яких відкриваються мальовничі краєвиди та вершини гір Стожок, Пікуй, Кінчик Буковський. Зі стежки можна побачити панораму польських гір Бещад та побачити де бере витоки річка Уж. З питань екскурсії звертайтесь до НПП Ужанський: тел./факс (03135) 23837.
  25. Скуштуйте Закарпаття на смак. Рекомендуємо відвідати місто Перечин та замовити у корчмі Підкова дегустацію традиційних страв кухні Закарпаття. Подробиці  на сторінці корчма Підкова.
  26. Історичний фестиваль “Срібний Татош”. Унікальний захід сповнений видовищними рицарськими боями, запальними середньовічними танцями та музикою, у вечірній час неймовірне вогняне шоу, відтворення середньовічного табору та ще багато цікавого чекає на кожного, хто відвідає замок «Сент-Міклош». Чинадієвський замок «Сент-Міклош» вже у сьомий раз запрошує всіх поціновувачів середньовічної культури на міжнародний фестиваль «Срібний Татош», що пройде 24 – 26 травня 2019 року. Програма фестивалю Срібний Татош.
  27. Перечинський півмарафон імені Федора Фекете. Зареєструйся на одну з дистанцій та пробіжи з друзями. Дата: 26 травня 2019 року. Старт в місті Ужгород.

Відпочинок в Закарпатті цікавий цілий рік. Але є періоди, коли він цікавий по особливому і цей період весна. Слідкуйте за оновленнями та рекомендаціями від Туристичного інформаційного центру “Турінформ Закарпаття”.

Відчуйте Закарпаття та оберіть його для відпустки. Дякуємо, якщо порекомендуєте цю публікацію своїм друзям.

tourinform.org.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

05 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів