Жінкам на замітку: користь і шкода вівсяної дієти

Жінкам на замітку: користь і шкода вівсяної дієти
Жінки полюбляють різні дієти, проте їх варто дотримуватися лише за контролю медиків.

 

Потенційні переваги вівсяної дієти

Прихильники дієти стверджують, що вона забезпечує організм клітковиною, калоріями і вітамінами, які необхідні людині для підтримки енергії при схудненні. Однак дієта є занадто обмежувальною. Вівсянка поживна, якщо вживати її в міру. За даними Академії харчування і дієтології в США, овес містить клітковину, звану бета-глюкан, яка може знизити рівень холестерину при одночасному зміцненні імунної системи.

Вівсяна дієта: чи є користь і результати.

Вівсянка — хороший варіант для сніданку, тому що вона дозволяє відчувати ситість тривалий час. Проте в ній немає всіх поживних речовин, тому вівсяна дієта — поганий вибір для довгострокової втрати ваги.

Чи ефективна вівсяна дієта

Дотримуватися вівсяної дієти непросто, тому що вона не забезпечує калорій, необхідних людині, щоб почувати себе енергійними. Ті, хто дотримуються такого плану харчування, можуть відчувати слабкість, нудоту і запаморочення. Крім того, навіть якщо людина схудне, у неї, ймовірно, виникнуть проблеми зі збереженням ваги після повернення до звичного харчування.

Ризики, пов'язані з вівсяною дієтою

Вівсяна дієта потенційно шкідлива для здоров'я людини. Як і інші сумнівні дієти, орієнтовані на один тип їжі, вівсяна дієта — це вкрай незбалансований підхід до харчування. Дієта обіцяє швидку втрату ваги, але вона не дбає про здоров'я людини. Крім того, не існує досліджень, що підтверджують її ефективність, чи, хоча б, доводять безпеку.

 

Вівсяна дієта: чи є користь і результати.

Можливі ризики вівсяної та інших моно-дієти включають:

  • Труднощі з підтриманням ваги.
  • Подагра.
  • Камені в нирках.
  • Підвищений ризик хронічних проблем зі здоров'ям, хвороби серця, високий кров'яний тиск, остеопороз і рак.

Джерело: Ukr.Media.

 

19 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів