Юліана Герей: "Нинішній турнір є рейтинговим і за його підсумками відбиратимуть кандидатів до складу кадетської збірної України"

Юліана Герей: "Нинішній турнір є рейтинговим і за його підсумками відбиратимуть кандидатів до складу кадетської збірної України"
Сьогодні в ужгородському спорткомплексі «Юність» змаганнями рапіристів стартував ювілейний уже XX–ий за ліком міжнародний турнір країн Карпатського Єврорегіону з фехтування пам’яті заслуженого тренера України та майстра спорту СРСР Василя Герея. 

 

Окрім кращих фехтувальників із України, для яких ці змагання є рейтингові свою вправність демонструють і юні спортсмени із Грузії та Угорщини. 

Як повідомила донька відомого тренера Юліана Герей, яка також працює тренером з фехтування на рапірі в Будапешті й приїхала на ці змагання вже зі своїм вихованцем: «Цей турнір є рейтинговим і за його підсумками будуть відбиратися кандидати до складу кадетської збірної України. Знаю з розмов між тренерами, що на цей турнір до Ужгорода залюбки їдуть кращі фехтувальники країни, де культивується фехтування на рапірі. Зокрема є представники Львова, Харкова, Дніпра, Києва, є фехтувальники з Угорщини та Грузії».

Нині донька знаного тренера успішно працює в Угорщині і в будапештському спортклубі «Туш». За її словами, вона є чи не єдиним україномовним тренером з фехтування в Будапешті. Як зазначила Юліана: «Фехтування є одним із пріоритетних видів спорту в Угорщині. Федерація фехтування Угорщини стимулює розвиток цього виду спорту при навчальних закладах. До прикладу,  в разі відкриття клубу при школі всіляко допомагає з забезпеченням обладнання, але тим не менш діти, які займаються в таких спортклубах роблять це виключно на платній основі».

Семен МИХАЙЛИК

uzhgorod.net.ua

 

08 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів