Корисно знати: що можна легко вирощувати на підвіконні

Корисно знати: що можна легко вирощувати на підвіконні
Господарі й господині, беріть на замітку. Це дуже зручно!

 

Базилік духмяний

Базилік любить рости в теплому, сонячному місці, йому потрібен пухкий, добре дренований ґрунт. Поставте контейнер у місце, де буде багато сонячного світла. Рослина чутлива до холодної погоди, тому взимку тримайте її подалі від протягів і ближче до тепла.

Базилік потрібно регулярно поливати, інакше він піде в стебло і дасть мало листя. Коли сходи підростуть, не забудьте прищепити верхівки. Тоді травичка буде рости акуратними, зеленими кущами. Зривати листя базиліка можна в будь-який час, хоча рекомендується збирати їх після того, як рослина почне цвісти. Тоді зелень набуде особливо насичений смак і аромат.

Чебрець

Як і базилік, чебрець прийшов до нас з теплих країн, тому любить сонячне розташування і потребує гарного дренажу. Використовуйте для посадки рослини багатий органікою, добре дренований, пухкий ґрунт. Не завадить додати в нього трохи вапна, бо чебрець віддає перевагу злегка лужну середу.

Ромашка аптечна

Для успішного росту ромашка потребує сонячного світла, тому помістіть її на сонячне підвіконня. Вона любить нейтральний злегка кислий ґрунт. Збирайте квіти ромашки для використання, коли вони добре сформовані і повністю розкриті.

Лаванда

Є тридцять видів лаванди з різними особливостями догляду і зростання. Для успішного вирощування на підвіконні підійде лаванда вузьколиста. Рослині потрібен пухкий ґрунт і щедре світло. Для гарного росту взимку бажано організувати підсвічування. Полив і підживлення лаванди повинні бути помірними. Взимку можна звести частоту поливів до мінімуму. Збирати цілющі квіти потрібно в сонячну погоду, коли вони повністю розпустили бутони. Щорічно обрізайте кущики лаванди від зайвих і підсохлих гілок. Робиться ця операція після того, як рослина відцвіте.

Петрушка

Петрушка любить рости там, де може отримати яскраве ранкове сонце, але для іншої частини дня їй необхідна півтінь. Якщо залишити її зростати на постійному яскравому світлі, петрушка віддасть всю силу на виробництво насіння, а зелені буде дуже мало. Полив і підживлення рослині потрібні рясні, посадковий ґрунт родючий. Зрізайте всі квітконоси, щоб стимулювати зростання зелені.

Фіалка триколірна (Анютини вічка)

Фіалки воліють вологу і прохолоду, тому для їх вирощування підберіть підвіконня з щадним світлом. Їм потрібна півтінь. Квіти добре почувають себе в злегка кислому ґрунті, тому звичайний ґрунт для кімнатних рослин для них підійде чудово. Для лікувальних цілей збирайте коріння і листя рослини без квітів. Зелені частини фіалки триколірної збирають в кінці весни, коріння восени.

Меліса лікарська

Мелісу дуже легко вирощувати. Вона невибаглива у догляді, добре росте в повній або частковій тіні. Для росту потрібне добре дренування, ґрунт і частий полив. А ось підгодовувати мелісу потрібно рідко, в принципі, одного підживлення комплексним добривом в рік повинно бути достатньо. Зрізайте листя меліси як можна частіше, інакше вона може вирости дуже велика.

М'ята перцева

Перцева м'ята любить вологу, багатий ґрунт, тому тримайте її ситою і добре политою. Їй подобається часткове потрапляння прямих сонячних променів, але небезпечна спека. Зрізайте листя м'яти по мірі росту і забезпечите себе цією зеленню протягом усього року.

Шавлія

 

Як бачите, є багато їстівних трав, що володіють цілющою силою. Вирощуючи їх в будинку, ви отримаєте і спеції для приготування улюблених страв, і домашню аптечку, яка містить органічні засоби від багатьох поширених захворювань. Вам не знадобляться великі грядки, бо ці трави можна вирощувати в невеликих ящиках або горщиках для кімнатних квітів. навіть ті, хто живе в міській квартирі, можуть отримати доступ до цілющих властивостей Матінки — природи.

Джерело: Ukr.Media.

 

10 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів