Закарпатські лісівники слідкуватимуть за пожежами та браконьєрами з неба

Закарпатські лісівники слідкуватимуть за пожежами та браконьєрами з неба
У Річанському лісництві було проведено навчання з моніторингу лісових масивів ДП «Довжанське ЛМГ» для виявлення лісових пожеж та лісопорушників за допомогою безпілотного літального апарату (квадрокоптера).

 

Так в урочищі «Стара Вага» в  навчаннях взяли участь провідний інженер з лісокористування Віктор Трикур, лісничий Річанського лісництва Євген Шкарупа, старший майстер лісу Іван Райда, майстри лісу Іван Рубей, Іван Моржуль, Іван Кремінь, Юрій Мелеш, Іван Бісьмак.

За словами лісничого Євгена Шкарупи, придбавши квадрокоптер нам простіше виявляти лісові пожежі, визначати їх площу та координати   та взагалі упередити загоряння лісових масивів. Також він може слугувати для охорони лісу від незаконних рубок та браконьєрів, допомагає моніторити санітарний стан лісів, оперативно обстежувати лісові масиви на наявність вітровалів та вітроломів.

Квадрокоптер оснащений сучасною камерою, яка може знімати відео та робити знімки з високою роздільною здатністю, відео транслюється онлайн на пульт управління, що дає змогу оперативно виявляти пожежу або порушників.

ЗОУЛМГ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів