За чи проти хімічної кастрації педофілів: 96% опитаних закарпатців підтримують

За чи проти хімічної кастрації педофілів: 96% опитаних закарпатців підтримують
Хвиля нападів та зґвалтувань дітей котиться країною та Закарпаттям зокрема, а на сайті Верховної Ради України зареєстрували петицію про "Захист дітей від сексуального насильства", що одним із заходів боротьби з педофілами пропонує хімічну кастрацію. Ми в Uzhgorod.net.ua провели власне опитування у Фейсбук та Інстаграм, щодо того, чи підтримують таку ідею закарпатці, і готові поділитися результатами з вами.

 

До участі в опитуванні на Фейсбук та Інстаграм долучилося понад 1800 учасників. 96% опитаних на Фейсбуці підтримали хімічну кастрацію педофілів, 4% вважають такий захід непотрібним з певних міркувань. В Інстаграмі голоси розподілилися трохи по-іншому: 93% за і 7% проти.

Так, зокрема, дуже багато людей вважає, що до таких злочинців потрібно приговорювати до довічного ув'язнення чи застосовувати хірургічну кастрацію, хтось більш радикально пропонує введення смертної кари.

Переважна більшість користувачів соцмереж усе ж підтримує ідею кастрації. Однак у деяких є побоювання щодо того, що педофіли стануть ще більшою загрозою для суспільства. Інша сторона медалі – далека від ідеалу система правосуддя, коли постраждати можуть бути несправедливо засуджені.

Перечитавши думки усіх сторін, користувачка Алёна Левченко пише: "Шановні дискутуючі, це страшне, що відбувається у нас в країні. Розумію, що у кожного є свої емоції, вході останніх подій. Висловлює і я свою точку зору. Давайте розглянемо кастрацію і що отримаємо? Завтра на цьому фоні почнуть вбивати, знущатися із-за агресії на кастрацію, ну добре хоть не гвалтувати - це ситуацію змінить? Добре - смертне покарання. І що це нам дасть? Когось незаконно вб'ють, а той, хто вчинив злочин на волі - вуаля, це наша система. І доречі, смерть - це саме легке, раз і немає. 

Рахую, що саме страшне це довічне ув'язнення, без права вийти на повітря. Сидіти в 4 стінах і мучатися, причому довічно".

Дивитися в корінь і розбиратися з причиною ситуації, а не її наслідкаи пропонує Костянтин Мельничук: "Знаєте, можете кидати у мене тапками, але ніхто не хоче подивитися на ситуацію без емоцій? Цинічно. Ви можете безкінечно боротися з наслідками. Відрубаєте одну голову дракону - виросте три. Так і до смертної кари та страти недалеко. А які причини виникнення педофілії? Згадайте Чикатило. Його в дитинстві била мати. Це травма з дитинства. Ну підпишете петицію, а їх, педофілів, менше не стане. Будуть краще ховатися та маскуватися. Тому може краще вирішувати це питання системно? Так, насильство це дуже погано, але кастрація чи ще щось не вирішить проблему".

Інше бачення ситуації пропонує Iurii Rbars: "А в голову не приходило що це спеціально розкручується кимось? Для чого це потрібно? Ну як мініму що б «по требованию населения ввели смертную казнь» А це прощай ЄС і привіт Митний Союз ( Боротися з педофілами потрібно, але в першу чергу батьки повинні навчити дітей не ходити з незнайомими за шоколадку і т п !"

Довідково: Хімічна кастрація — це кастрація, яка проводиться шляхом введення в організм спеціальних препаратів, які пригнічують вироблення статевих гормонів, сприяють зниженню статевого потягу і статевої активності, та виключають можливість здійснення статевого акту.

Нагадаємо, протягом останнього тижня Україною прокотилася хвиля зґвалтувань. Безперечно, найрезонансніший випадок стався на Одещині – там місцеві жителі тиждень шукали 11-річну Даринку Лук'яненко, яку вбитою та зґвалтованою знайшли у вигрібній ямі будинку 22-річного односельчанина.

Однак трагедія не оминула й інші області. Про випадки зґвалтування повідомляли у Запоріжжі, Умані, Маріуполі, Вінничині, Київщині, а тепер і в закарпатському Перечині. Днями на сайті Верховної Ради України з'явилася електронна петиція про "Захист дітей від сексуального насильства". Серед іншого одним із пунктів мір покарання до ґвалтівників є запровадження хімічної кастрації педофілів. Ознайомитися та підписати можна ТУТ.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів