Чемпіонат Європи зі спортивного орієнтування: підопічна закарпатського тренера показала високий результат

Чемпіонат Європи зі спортивного орієнтування: підопічна закарпатського тренера показала високий результат
Збірні команди 32 країн розіграли у білоруському місті Гродно нагороди юніорського чемпіонату Європи зі спортивного орієнтування.

 

Спортсмени двох вікових категорій (15-16 років та 17-18 років, на кожній з дистанцій стартувало понад 100 атлетів) визначали найсильніших на класичній дистанції, в естафетах та у спринті. На класичній дистанції подвійні перемоги отримали чехи та угорці. Чемпіонами стали Анна Карлова (Ж16) і Мартін Сімса (М16) з Чеської Республіки, та Цілла Гаргоні (Ж18) і Ференц Йонаш (М18) з Угорщини. В естафетах тричі перемагала збірна Фінляндії: її представники фінішували першими як серед дівчат (Ж16 та Ж18), так і серед старших хлопців (М18), а серед молодших юнаків чемпіонами стали чехи. Завершувався чемпіонат спринтом на вулиця Гродна. Чешка Маркета Мулічкова перемогла в Ж16, а Малін Агервіг Крістіанссон з Данії стала чемпіонкою у Ж18.

Серед молодших юнаків найшвидшим виявився Костянтин Кункель з Німеччини, а поляк Станіслав Кужип став переможцем у М18. А що збірна України, яку вже багато років очолюють кияни, кандидати педагогічних наук Василь Березовський та Андрій Подгаєцький? Кращим для наших стало п’яте місце, що його виборола у спринті Фея Цивільска з Херсону (особистий тренер Ірина Васіна). На «класиці» кращий з українців – киянин Богдан Грязєв – фінішував 26-м, естафети обидві команди дівчат завершили десятими, а хлопці ще гірше – на 16-х місцях. І все ж таки, чемпіонами вихованці українських тренерів стали! Адже одним з тренерів збірної Данії, представниця якої Малін Агервіг Крістіанссон

перемогла у спринті, є колишня мукачівка Марія Семак. Дві медалі для збірної Польщі принесли Станіслав Кужип («золото») та Ханна Судол («срібло»), які у військовому спортивному клубі «Шльонськ» з Вроцлава (WKS ?l?sk), тренуються під керівництвом львів’янина Костянтина Маясова, а наймолодша учасниця чемпіонату полька Іга Міллер, яка у травні в Естонії виборола дві медалі чемпіонату світу серед школярів, займається спортивним орієнтуванням у Квідзині, де тренером є мукачівець Олександр Цепурдей.

 

Відзначилася і вихованка «львівських» тренерів шведського ОК «Оріон» Надії Волинської та Олександра Кратова Ебба Берглін, яка з кращим часом завершила перший етап в естафеті серед дівчат. Наступний чемпіонат Європи серед юніорів відбудеться у червні 2020 року в угорському Шалґотар'яні.

 

Ніна Расчупкіна

Фото з сайту чемпіонату

 

04 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів