Ремонт площі Петефі: що на черзі і коли завершать?

Ремонт площі Петефі: що на черзі і коли завершать?
Реконструкція площі Петефі в Ужгороді триває. Сьогодні під час брифінгу міський голова Богдан Андріїв та очільник департаменту міського господарства Володимир Бабидорич розповіли журналістам про подальший хід робіт.

 

Цими днями тривають завершальні роботи на відремонтованій частині Петефі зі сторони ЗОШ №9, уже невдовзі відкриють для проїзду, а рух від перехрестя на Льва Толстого до Будинку побуту обмежать для проведення наступного етапу робіт. Наразі завершують встановлення дорожніх знаків.  

Спершу проведуть підготовку до заміни мереж, відтак здійснюватимуть саму заміну комунікацій. Наступний етап – наземні роботи з оновлення проїжджої частини, мощення бруківки, приведення до ладу тротуарів. 

Зазначалося, що роботи на Петефі затягнулися через те, що під час робіт виявляли комунікації та зношені мережі, яких не було в планах, документації. Відповідно, доводилося робити нові експертизи та вносити зміни у проєкт.

На наступний рік заплановано реалізацію ще одного проєкту – ремонту скверу на площі. Його вартість становить 6 мільйонів гривень. Комунікації тут мінятимуть паралельно з їх заміною на проїжджій частині. У ході ремонтних робіт клінекерну цеглу, якою вимощений сквер, обіцяють залишити, але перекласти й замінити пошкоджені фрагменти, встановити нові лавиці, урни для сміття та освітлення, а також зробити фонтан навпроти перехрестя з вулицею Швабською. Щодо зелених насаджень у сквері Богдан Андріїв запевняє: старі здорові дерева не чіпатимуть, а тільки підсажуватимуть молоді й за порадою науковців-біологів УжНУ видалятимуть самосіви чи зроблять часткове кронування аварійних гілок.  

Повністю завершити роботи з капремонту проїжджої частини та скверу планують до кінця 2020 року.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

30 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів