Цікаво знати: правила бігу, які допоможуть схуднути

Цікаво знати: правила бігу, які допоможуть схуднути
Зберігайте, щоб не загубити.

 

Контролюйте апетит

Річ у тому, що коли ви починаєте регулярно бігати, організм стрімко витрачає енергію, і, щоб її відновити, він вимагає їжі в рази більше, ніж раніше. Тому, почавши бігати, намагайтеся контролювати свій апетит — не піддавайтеся бажанню з'їсти більше, ніж зазвичай. Від випічки і солодкого краще відмовитися або скоротити їх споживання до мінімуму.

Темп бігу повинен бути таким, щоб ви не задихалися

Ви повинні бігати у своїй пульсовій зоні. Для цього добре було б пройти функціональне тестування в лабораторії та обчислити свої пульсові пороги. Але якщо такої можливості немає, орієнтуйтеся на своє дихання. Біг для схуднення не повинен бути інтенсивним, тобто під час пробіжки ви не повинні задихатися. Якщо можете розмовляти під час бігу — ви на правильному шляху!

Чергуйте повільний і інтервальний біг

Наш організм влаштований таким чином, що коли регулярне навантаження одноманітне, тіло до нього швидко звикає, пристосовується і витрачає значно менше енергії. Це негативно позначається на спортивних показниках та зайві кілограми не йдуть.

Щоб тіло не звикало до однакового бігового навантаження, чергуйте повільний і інтервальний біг таким чином: спочатку розминка — 10 хвилин повільного бігу, потім 4,5 хвилини біжимо трохи швидше, але на своєму комфортному пульсі, потім — 30 секунд прискорення. У такому ритмі продовжуємо 30 хвилин. Останні 10 хвилин потрібно бігти повільно.

Не наїдайтеся перед пробіжкою, але і не бігайте натщесерце

Щоб організм використав жирову тканину в якості джерела енергії, не наїдайтеся перед бігом. Для запуску процесу спалювання жиру за 15-20 хвилин до пробіжки потрібно обов'язково з'їсти 1 фрукт або 2 шматочки чорного шоколаду. Тривалість пробіжки для позбавлення від зайвої ваги повинна бути не менше 45-50 хвилин.

Поступово збільшуйте кількість пробіжок

Рекомендована кількість пробіжок для схуднення для звичайних жінок — два тренування на тиждень:

  • перше — тривалий біг у нешвидкому темпі (від 45 хвилин до 1 години 10 хвилин):
  • друге — інтервальне, коли чергуються швидкий і повільний біг (від 40 хв до 1 години).

Коли організм адаптується та витривалість м'язів збільшиться, необхідно поступово збільшити кількість бігових тренувань, довівши їх до чотирьох на тиждень: 2 довгих і 2 інтервальних.

До речі, ще один важливий чинник — це правильне взуття. Бігайте в якісних кросівках на товстій підошві, а не в старих кедах — це вбереже ваші ноги від травм. І не нехтуйте розминкою. Бажаємо удачі!

 

Укрмедіа

 

12 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів