«Минай» попри три реалізовані м’ячі перемогу в Києві здобути таки не зміг

«Минай» попри три реалізовані м’ячі перемогу в Києві здобути таки не зміг
У 4-му турі чемпіонату України з футболу в першій лізі ФК «Минай» грав на виїзді з київським ФК «Оболонь-Бровар».

 

Очок не здобули, але київським вболівальникам сподобалися. І запам’яталися.  «Минай» у шаленій грі забив «Оболоні» 3 м’ячі на їх полі, але, на жаль, цього не вистачило для здобуття залікових пунктів. Суперник забив на один м’яч більше і гра закінчилася з хокейним рахунком 4:3.

 Команди у матчі забивали голи на будь-якій смак – з дальніх ударів, у «дев’ятки», головою та зі стандартів. Порадували ефектними голами і «минайці». І не тільки голами. Навіть після 4-го пропущеного у нашої команди було щонайменше два вірних моменти, аби таки зачепити у столиці очки. Але, на жаль, не судилося. Тим не менше, «Минаю» за цю гру хочеться тільки подякувати. За те, що нагадали – наскільки футбол яскрава та видовищна гра.

На цей поєдинок тренерський штаб «Минаю» виставив досить незвичний склад, який грав за новою схемою. Практично до гри з «пивоварами» закарпатці наситили оборону і грали в 5 захисників: вже до звичної пари центрбеків Дмитренко-Антоніо приєднався у старті і Допілка. На флангах оборони – Беца та Стасюк, в центрі – Вагін, який повернувся у стартовий склад, та Шпак, який виходив вперше у цьому сезоні з перших хвилин. Допомагав їм Нурієв, а у нападі Маїк та ще один дебютант – бразилець Араужо.

І цей склад зумів досягнути бажаного вже на 6-ій хвилині. Стасюк зі свого флангу вишукано перевів м’яч на протилежний фланг Беці, той у дотик головою направив круглого у центр штрафної, а звідти ідеально пробив Нурієв – прямо у ближню дев’ятку.

Такий старт шокував господарів і це дало змогу спокійно контролювати матч гостям. «Минайці» володіли м’ячем та чітко працювали без нього. Проте після першої 20-тихвилинки все змінилося. «Пивовари» вперто завантажували м’яч у нашу штрафну, шукаючи можливостей. І вони таки виникали і їх використовували. Спочатку високий Батальський, а за три хвилини Мединський – 2:1.

Ми швидко отямилися і теж у відповідь демонстрували своє вміння грати на другому поверсі. І ще у перші півгодини могли зрівняти рахунок – але з ударом Маїка головою справився голкіпер.

Домоглися ми свого у другому таймі. Після перерви команда перебудувалася: захисник Допілка поле залишив, а замість нього вийшов атакуючий півзахисник Пиняшко. Фактично команда почала грати в 4-3-3. І це відразу принесло результат. Пиняшко увірвався у штрафну, прострілив і його удар прийшовся комусь у руку із суперників. Це – пенальті. І його реалізував Нурієв.

На жаль, чи може на щастя для вболівальників, але далі почалася злива ефективних та красивих голів. Вже за 4 хвилини знову м’яч опинився у воротах «Минаю»: господарі подавали у штрафну, наші здавалося, що відбилися, але круглий по-зрадницьки потрапив до Ульянченка, який шаленим ударом з метрів 40 потрапив у дальню «шістку» - 3:2.

Наша відповідь не застала себе довго чекати. І була вона ще більш ефектна. Атаку почав Пиняшко, докотив до штрафної Гегедош, Стасюк продовжив, далі рикошет і м’яч потрапляє до Араужо –у метрах 38 від воріт. Бразилець не довго думав і блискуче ударив – і попав у ближню дев’ятку. Без шансів для голкіпера – 3:3.

На жаль, на цьому вечір суперголів не завершився. Через 5 хвилин вже «пивовар» Бровченко святкував гол – він прийняв мяч з-за меж штрафної і обвідним ударом з 35 метрів зарядив круглого у дальній кут – 4:3.

Навіть після 4 пропущених і після того, як двічі зрівнювали рахунок, «минайці» не впали духом. І ринулися зрівнювати. І вони могли це зробити. Проте Гегедош на 71-ій хвилині не реалізував чистий вихід один-на-один – м’яч після його удару розминувся зі стійкою.

Далі міг робити хет-трик Нурієв. Але м’яч після його удару зі штрафного потрапив у стійку. Закарпатці боролися до останнього і на 86-ій у них був ще один шанс врятувати гру і здобути бодай очко. Проте Страшкевич не скористався чітко пасом у штрафній від Нурієва: обрав не ту позицію і втратив момент для удару.

У підсумку 4:3 не на нашу користь. Шкода, тому що «минайці» явно не заслуговували на поразку. І це підтвердять всі вболівальники, які в цей день завітали на «Оболонь-Арену» та які дивилися цей матч в прямій трансляції. І вболівальники, повірте, не пошкодували, адже побачити справжній фестиваль футболу. На жаль, не виграшний для нас.

Це була гідна гра. І сподіваємося, що наші перемоги ще прийдуть. Наша команда після 4 турів залишається з 4 очками. Наступний свій матч команда проведе вдома – у п’ятницю, 23 серпня, «Минай» прийматиме кременчуцький «Кремінь».

Після 4-го туру «Минай» посідає 13-ту сходинку серед 16 команд з 4-ма очками в активі.

 fcminaj.com

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

19 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів