Вимагає терміново: керівник Закарпаття чакає на пропозиції щодо будівництва сміттєпереробного заводу в області

Вимагає терміново: керівник Закарпаття чакає на пропозиції щодо будівництва сміттєпереробного заводу в області
27 серпня відбулася зустріч голови обласної державної адміністрації Ігоря Бондаренка з представниками ТОВ «АВЕ», керівниками структурних підрозділів ОДА та силових структур області з питань виділення земельної ділянки під будівництво сміттєпереробного об’єкта.

 

«Ми вже третю таку нараду проводимо за останній місяць. Ця проблема потребує негайного вирішення», – наголосив очільник краю і доручив терміново подати пропозиції щодо виділення земельних ділянок під будівництво сміттєпереробного об’єкта, провести всю необхідно процедуру, в тому числі громадські слухання, в найкоротші терміни.

Також Ігор Бондаренко наголосив на необхідності чіткого контролю з боку правоохоронних органів за цим процесом. «Зловживання з боку чиновників неприпустимі!», – зазначив голова ОДА.

Джерело: М-Студіо

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Volodymyr Krasnoholo 2019-08-29 / 23:37:14

    Ніяких земельних ділянок не потрібно виділяти! Вся переробка буде проходити в самому місті. Наша команда київских науковців діє в дусі документів виданих ЄС. В 2009 р. агенція Eurec (асоціація фінансованих державою дослідницьких інститутів) в Європейькому Союзі, видала політичний документ для Європейської Комісії, в якому підкреслено пріоритет в дослідженнях відновлювальої енергії до 2020 року і далі. У цьому документі сказано: ”Потрібно розробити розвинуті процеси газифікації для генерації електрики, а також виробництва газу водню Н2 та синтез-газу (СО + Н2) використовуючи процес температурного розкладу біомасі. Треба комбінувати комплексну газифікацію з турбінним циклом. Газифікацію потрібно продемонструвати
    для малорозмірних, децентралізованих використань".
    Тобто, ЄС рекомендує не сміттєзвалища (які там заборонені з 2012 р.), а переробку сміття в егнергію прямо в місцях первинного збору цих відходів. АЛЕ! Мало хто в ЄС володіє відпоівдною технологією, тому в основному переважають застарілі підходити з великими сміттєпереробними заводами. А це в 20-25 разів дорогше за рішення, яке пропонує наша науково-виробнича команда. Крім того, в інших технолгіях глибина переробки органічних відходів становить лише 60-70%, а залишки (40 чи 30%) треба буде десь закопувати. В нашому підході нічого не треба закопувати - ми пропонуємо 100% утилізацію.

  2. Volodymyr Krasnoholo 2019-08-29 / 23:06:49

    Десь 2-3 тижні тому я вже надсилаd свої пропозиції панові Олегові Бондаренко стосовно утилізації побутових відходів в Ужгороді. Я пропонував 100% утилізацію. Ціна проекту - 8 млн. євро, час повернення інвестиції - 2 роки з моменту запуску газифікаторів в роботу в Ужгороді - вони вироблятимуть теплову енергію. Дешевшої і досконалішої технології годі шукати в світі! Але відповіді від нього так і не надійшло... Хто має бажання інвестувати в завод для налагодження випуску малорозмірних газифікаторів -- пишіть. Ужгороду потрібно десь 20 газифікатрів з продуктивністю переробки 200 кг/год. [email protected]

  3. ascsacsac 2019-08-28 / 14:25:28

    яке мають відношення силові структури до виділення землі?аффтар чому як журналіст не задав питання керуючому області?