Чому слід замислитись про публічні закупівлі ProZorro

Чому слід замислитись про публічні закупівлі ProZorro

 

Запровадження електронної системи державних закупівель у 2016 році покращило не лише ситуацію з ефективністю використання бюджету. Одночасно були створені додаткові можливості для побудови бізнесу, орієнтованого саме на співпрацю з держустановами. Якщо ваша компанія ще не бере участь у торгах ProZorro — то саме настав час про це замислитись.

Причина №1 — безкоштовна аналітика

За точні аналітичні дані сучасний бізнес — малий і великий — віддає експертам різного ступеня експертності чималі кошти лише для того, щоб якось будувати власну бізнес-стратегію. І результати, незалежно від витрат, можуть бути дуже й дуже різними.

Натомість у публічних закупівлях все набагато простіше — є безкоштовний публічний модуль аналітики BI ProZorro, який допоможе отримати всю інформацію, необхідну для прийняття data-обґрунтованих рішень під час участі у тендерах. Користувачі сервіса з легкістю дізнаються:

? де найменша конкуренція;

? які середні ціни в категорії;

? де заробити більше грошей.

Причина №2 — економія на рекламі

Для бізнесу бути успішним = бути помітним, тобто виділятися на фоні конкурентів, переважно — за рахунок креативу у поєднанні з максимальним омніканальним охопленням. Але це потребує величезних бюджетів, які можуть собі дозволити лише провідні гравці ринку. Проте можна піти іншим шляхом й не витрачати гроші на рекламу зовсім.

Реєстрація у ПроЗорро надає підприємцю рівноправний доступ до участі у публічних тендерах всіх державних установ України. Витрати на участь — це встановлена Законом комісія (залежить від бюджету закупівлі) і підготовка документації. Решта справи — запропонувати організатору найвигіднішу ціну. У багатьох категоріях предметів закупівлі кокуренція не дуже висока.

Причина №3 — величезні обсяги закупівель

Підбиваючи підсумки третього року роботи системи, спеціалісти ProZorro дійшли висновку, що найближчим часом за умови збереження динаміки загальні розміри всіх бюджетів закупівель перевищують 1 000 000 000 000 гривень. Для підприємця, який розмірковує про те, щоб взяти участь у тендерах Прозоро, це означає наступне: розмірів ринку в принципі вистачить всім.

До того ж, ті самі майданчики, що діють за акредитацією ДП «Прозорро», також мають власні сервіси для організації комерційних тендерів. І бюджети закупівель в них щонайменше такі самі, як і весь державний сектор. Отже, підприємці теоретично можуть одночасно брати участь і в державних, і в приватних аукціонах на постачання власних товарів, робіт чи послуг.

 

28 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів