«Запроси полярника до себе» – до конкурсу можуть долучитися школярі 10 міст, у тому числі Ужгорода

«Запроси полярника до себе» – до конкурсу можуть долучитися школярі 10 міст, у тому числі Ужгорода
Слід подати заявку до 10 грудня поточного року. Чи запросять полярників ужгородці?

 

Для українських школярів вдруге стартував конкурс «Запроси полярника до себе» – цього разу до нього зможуть долучитися учні з більшої кількості міст, ніж торік. Конкурс був оголошений 11 листопада 2019 року Міністерством освіти і науки та Національним антарктичним науковим центром МОН.

“Торік МОН та НАНЦ вперше зробили такий конкурс, і він мав дуже великий успіх. Полярники отримали понад 200 листів, причому неодноразово приходили прохання розширити “географію” конкурсу, бо тоді було “покрито” тільки 8 обласних центрів. Зараз НАНЦ має можливість провести конкурс у 10 містах – частину, здебільшого великі міста, залишили з минулого року, а частина – це абсолютно нові міста. Приміром, додали 2 міста з Донбасу, адже ми розуміємо, що тамтешнім школярам особливо потрібна підтримка”, – розповіла Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Конкурс «Запроси полярника до себе-2: Один день з життя в Антарктиді» пройде в містах: Київ, Львів, Одеса, Вінниця, Чернігів, Ужгород, Слов’янськ і Сєвєродонецьк, Бровари, Житомир. Щоб взяти участь, школярам з цих міст потрібно:

  • підготувати текстову або відеорозповідь про те, як, на їхню думку, проходить один день з життя в Антарктиді;
  • заповнити реєстраційну форму за посиланням та додати туди свою розповідь.

Дедлайн подачі матеріалів: 10 грудня 2019 року

У кожному з 10 міст до трьох закладів-переможців з найбільш креативними роботами завітають учасники українських антарктичних експедицій. Вони розкажуть про власний досвід життя та дослідження на полярній станції «Академік Вернадський». Зокрема, покажуть фото, відео з зимівок, познайомлять учнів із флорою та фауною Антарктики, а також відповідатимуть на запитання школярів.

Переможців оголосять до кінця грудня 2019 року. Візити до шкіл відбуватимуться впродовж усього навчального року.

Важливо, що цього року конкурс приурочений до 200-ліття відкриття Антарктичного континенту, що відзначатиметься у січні-лютому 2020-го.

Нагадаємо, що  у 25-у Українську антарктичну експедицію на 2020-2021 роки подалося удвічі більше кандидатів, ніж торік.

 

22 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів