Закарпатські інспектори праці інформують: можуть прийти на перевірку в будь-яку мить і без попередження

Закарпатські інспектори праці інформують: можуть прийти на перевірку в будь-яку мить і без попередження
Представники управління Держпраці розповіли журналістам про те, яким чином здійснюють перевірки підприємств і чи обмежуються тільки перевірками.

 

Так, за інформацією керівника управління Богдана Дороша, інспектори працюють не тільки на виявлення порушень, але в першу чергу здійснюють профілактичну роботу. Так, більше 800 інформаційно-роз’яснювальних заходів провели тільки впродовж поточного року. За результатами цієї роботи 2168 осіб протягом року належним чином оформили трудові відносини. 

Водночас інспектори можуть в будь-яку мить прийти на підприємство і перевірити, чи оформлені працівники. Для того, аби визначити, яке слід перевірити підприємство, здійснюють серйозну аналітичну роботу, зокрема, вивчають інформацію від пенсійного фонду і податкових органів.

Перелік підстав, за якими можуть прийти інспектори Держпраці на перевірку, регулюється законодавством, це можуть бути і звернення громадян (при цьому анонімні не приймаються!), і право керівника органу призначати перевірку на підставі наявної інформації, доступної у відкритих джерелах, і інші підстави. 

«Ми не попереджаємо про перевірку, маємо право без попереднього повідомлення маємо право відвідувати будь-як приміщення, навідуватися на підприємства, щоб перевірити дотримання вимог законодавства про працю», - уточнив Б. Дорош. До речі, в управлінні наголосили, що за недопуск до перевірки інспекторів Держпраці  передбаченай найбільша відповідальність – 100 мінімальних зарплат (1 мінімалка 4173), це 417 300.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів