На Закарпатті готують тістечка за рецептами середини минулого століття
Це ще одна візитівка Закарпаття! Не лише смачно, а й приємно, що в нашому краї шанують рецепти, що пройшли крізь десятиліття.
Багато хто ще досі пам’ятає смаколики Йозефа Шнайдгена. За його тістечками в 1940-50-их роках бігали діти та дорослі. А про гобоші, креймеші, рейтеші і торт «Добош» говорив не лише весь Перечин, а й Ужгород. Саме в цих двох містах мав свої кондитерські пан Йозеф. Галина Репарюк – кондитер та авторка соціальних солодких проектів. Саме пані Галина погодилася на відчайдушний експеримент: відновити смак дещо забутих старовинних угорських рецептів Йозефа Шнайдгена. Детальніше дивіться в сюжеті Перший Кабельний:
Більше дивіться у цьому відео:
-->
До теми
- Присвятив себе служінню пораненим: історія військового капелана Павла Сосницького
- Протягом минулого тижня в Ужгороді народилися 53 малюки, у Мукачеві — 40
- Минулого тижня в Ужгороді народилося 47 малюків, у Мукачеві – 36
- Мукачівка здала 32 літри крові за 42 роки і стала Почесним донором України
- В Ужгороді минулого тижня народилися 43 малюки, у Мукачеві – 38
- У Мукачеві дружині загиблого гвардійця вручили його медаль «За військову службу Україні»
- Минулого тижня в Ужгороді народилися 63 малюки, у Мукачеві - 44
- У Мукачеві цьогоріч військові створили 200 родин
- Карпатська гастрономічна премія “Шовдарь” оголосила підсумки 2023 року
- До дня ЗСУ школярі Мукачева зібрали понад 1 мільйон гривень для захисників
- У Мукачеві відбувся урочистий інгрес нового єпископа Миколи Петра Лучка
- «Бограч-index» – вересень 2023: за місяць продукти подешевшали на 2,8%
- У Мукачеві створюють хаб для навчання та відпочинку молоді
- Масова загибель риби: на Мукачівщині екоінспекція досліджує причину мору
- Цінова політика: закарпатцям прогнозують збільшення вартості ряду продуктів (ВІДЕО)
- Консервація до зими: як закарпатці цьогоріч поповнюватимуть запаси (ВІДЕО)
- На Закарпатті за місяць на 14,2% подорожчали продукти
- “Переселенці — це не проблема, це ресурс”. Як маріупольці в Закарпатті інтеграційний хаб збудували (ФОТО)
- Топ-6 закладів для вечері в Ужгороді: радить дослідник кухні Закарпаття Федір Шандор
- Одяг для надзвичайників та Міноборони шиють на релокованому підприємстві у Мукачеві
До цієї новини немає коментарів