Чого не слід робити перед сном?

Чого не слід робити перед сном?
Уникайте перед сном «спілкування» зі смартфонами, планшетами та телевізором, якщо хочете добре висипатися, дали пораду німецькі фахівці. У журналі Focus сомнологи назвали чотири табу, які потрібно дотримуватися пізніми вечорами,

 

Табу на спорт

Достатні фізичні навантаження насправді сприяють глибокому сну, але між тренуванням і сном повинні пройти кілька годин. Після фізичної активності м'язи не відразу заспокоюються, організм ще якийсь час перебуває в збудженому стані. Лягати спати в такому стані вкрай шкідливо для нервової системи: безсоння і раптові пробудження серед ночі в цьому випадку практично гарантовані.

Табу на щільну і пряну їжу

Якщо хочете добре виспатися вночі, не слід їсти вечорами те, що довго і важко перетравлюється, їжа повинна бути легкою, не обтяжливою для травлення. Перчена і щедро приправлена різними спеціями їжа також погіршує сон, оскільки стимулює кровообіг і тонізує органи.

Табу на алкоголь

Люди, які вживають вечорами алкогольні напої, часто скаржаться на поганий сон. Це не дивно. Процес метаболізму алкоголю вносить порушення у звичні цикли сну, скорочує фазу глибокого сну і підвищує шанси на те, що ви будете прокидатися від будь-якого стороннього звуку.

Табу на смартфони, планшети і телевізор

Блакитне світло, що виходить від екранів приладів, заважає роботі внутрішнього годинника. Зокрема, під його впливом зменшується виділення гормону сну мелатоніну.

 

06 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів