Проблеми солерудника в Солотвині обговорюватимуть на міжнародній конференції

Проблеми солерудника в Солотвині обговорюватимуть на міжнародній конференції
«Створення рішень для стійкого майбутнього селища Солотвино» Міжнародна конференція на тему: «Дорожня карта вирішення надзвичайної ситуації у смт Солотвино та створення рішень для стійкого майбутнього», що проходитиме на Закарпатті 29 січня, стане заходом, на якому вперше надзвичайну ситуацію розглядатимуть як потенційну точку зростання, а не занепаду.

 

Запропоновані комплексні рішення дозволять Солотвину вийти з глухого кута проблем і стати привабливою частиною регіону, що має далекоглядний сталий розвиток та не уособлює некеровані ризики. У ході реалізації проекту ImProDiReT опрацьовано чотири сценарії, один із яких стане основою для урядових рішень за підсумками проведеної міжнародної конференції.

Під час заходу відбудеться брифінг, в якому візьмуть участь: керівник проекту ImProDiReT – Пітер Глерум (Нідерланди); Представник Генерального департаменту з питань європейського цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейської Комісії – Елені Печліванідоу (Бельгія); представник Департаменту водної дипломатії та стратегії Дунайського регіону Міністерства закордонних справ та торгівлі Угорщини, національний координатор стратегії Дунайського регіону від Угорщини – Віктор Оросі (Угорщина); голова Закарпатської обласної ради – Михайло Рівіс; в.о. голови Закарпатської ОДА – Олексій Гетманенко; дослідниця, науковець Делфтського технічного університету – Аббі Оненчан (Нідерланди); представник Департаменту промислової політики Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – Юрій Хоменко; в.о. директора державного підприємства «Виробнича дирекція Солерудліквідація» – Олександр Поштук. 

На конференцію вже заявлено близько 60 учасників, серед яких спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні, а також такі партнери проєкту ImProDiReT, як Інститут геологічних наук НАН України, що розробив унікальні мапи ризиків, Делфтський технічний університет (Нідерланди) – він провів кропітку роботу, результатом якої, зокрема, стало масштабне соціологічне опитування, що лягло в основу досліджень, ним же розроблений мобільний додаток для оповіщення людей про наближення небезпеки. 

Конструктивну дискусію на конференції забезпечить широкий спектр стейкхолдерів (зацікавлених сторін): органи місцевої влади, науково-дослідні та проєктні установи, медичні заклади (алергологічні лікарні), представники громади та бізнесу.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів