Досі не розібрали ялинку? Ловіть поради, як її можна використати з користю

Досі не розібрали ялинку? Ловіть поради, як її можна використати з користю
Закінчуються зимові свята, і постає запитання: що робити з ялинкою? Та не спішіть її викидати, беріть на замітку наступні поради.

 

Кімнатні рослини

Хвою здавна використовували для догляду за рослинами, адже вона являє собою справжнє джерело органічних речовин.

Але варто знати, що подібне добриво підходить для рослин, що віддають перевагу кислому ґрунту. Тому для початку слід дізнатися про ґрунт,в якому варто вирощувати рослин, які ви збираєтеся здобрювати хвоєю.

Для такого способу варто зібрати голочки від ялинки, добре просушити їх і застилати ними дно горщика під час чергової пересадки.

В саду

Використовують хвою і в саду. Наприклад, в якості мульчі. Навіть у жаркий день в сосновому бору під шаром опалої хвої завжди волога земля. Не дивно, що цю властивість зелених голок досвідчені садівники навчилися використовувати для власних потреб. А щоб позбавитися від зайвої кислоти, до хвойних голок зазвичай додають деревну золу.

В городі

Як добриво для городу хвоя також зійде. Проблема лише в тому, що перегнивають голки довго — близько 3-5 років, а тому їх частіше відправляють в компостну яму з рослинними залишками. Такий перегній шкідники будуть обходити стороною, а вам залишиться лише радіти гарному врожаю.

В місті

Хвойна красуня може принести ще чимало користі. Не дивно, що в містах місцева влада активно закликає не викидати новорічні дерева на звалище, а здавати в пункти прийому, де ялинки будуть перероблені й використані, наприклад, для захисту ґрунту від пересихання і перегріву.

Джерело: Укрмедіа

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів