Вивчення іноземної мови: самостійно або на курсах?

Вивчення іноземної мови: самостійно або на курсах?

 

Сьогодні вже нікого не потрібно переконувати в необхідності вивчення іноземних мов. Причому чим більшою кількістю мов ви володієте, тим краще. Найбільш затребуваним мовою вважається англійська, але останнім часом значно зріс попит на курси німецької мови, особливо серед студентів, які бажають здобувати вищу освіту в Німеччині. Виріс попит і на курси французької мови, хоча вона і не така поширена, як дві попередні.

Плануючи розпочати вивчення мови, потрібно в першу чергу визначитися, як буде відбуватися навчання: самостійно або на курсах. Причому відштовхуватися потрібно від мети вивчення і вашого початкового володіння німецькою.

Спочатку розглянемо особливості самостійного вивчення. Відразу варто сказати, що для початківців воно не підходить. Щоб покращувати навички володіння німецькою, потрібно володіти хоча б мінімальної базою знань і вмінням читати транскрипції, а в ідеалі - мати рівень Intermediate. На цьому рівні людина вже знає всі особливості граматики і володіє значним словниковим запасом. В такому випадку можна підібрати відповідні навчальні посібники, робочі зошити та практикуми, за допомогою яких ви будете відточувати свої навички. Урізноманітнити навчання допоможуть перегляд фільмів і читання книг в оригіналі.

Якщо ж ви починаєте вивчення іноземної з нуля, рекомендуємо записатися на курси в освітній центр. Мовні школи працюють практично в кожному місті. Ви можете займатися в групі або індивідуально з викладачем. Це залежить від ваших уподобань. Важливо, що педагог зможе пояснити вам все ази, необхідні для подальшого навчання, навчить читати транскрипції, правильно вимовляти слова, пояснить базові правила граматики. До того ж на курсі значно легше практикувати розмовну мову, долаючи мовний бар'єр і страх говорити іноземною мовою.

Звичайно, вивчення німецької в освітньому центрі не означає, що за його порогом ви будете геть забувати про навчання. Навпаки, вам потрібно буде практикуватися і виконувати завдання, але на заняттях фахівець перевірить їх, вкаже на помилки і ще раз пояснить матеріал, який залишився незрозумілим.

Як вибрати мовні курси німецької?

Якщо ви вирішили вивчати німецьку в мовній школі, важливо відповідально підійти до вибору курсів. Вибравши сумнівний центр, ви ризикуєте не отримати бажаного результату.

Щоб не пошкодувати про своє рішення, рекомендуємо при виборі курсів спиратися на ключові критерії:

  • мета навчання. Ви хочете вивчити німецьку для себе? Або плануєте вступати до німецького ВНЗ? Можливо, він потрібен вам для просування по кар'єрних сходах або подорожей? Від мети безпосередньо залежить вибір навчальної програми;
  • групові або індивідуальні. Це залежить від ваших уподобань і фінансових можливостей. Але, вибираючи групові заняття, зверніть увагу на кількість осіб. Оптимальний варіант — від 4 до 8 студентів;
  • викладачі. Важлива наявність у педагога профільної вищої освіти та досвіду роботи. Дуже добре, якщо викладач постійно розширює свої знання, відвідуючи різні курси і семінари. Також можна поспілкуватися зі студентами і дізнатися про методику викладання конкретного викладача;
  • навчальна програма та план занять. Не соромтеся попросити освітній план, оскільки вам потрібно розуміти, як організовано навчання. Зверніть увагу, щоб в програмі були враховані 4 основних напрямки: читання, говоріння, письмо, аудіювання.

Навчання в мовних центрах проходить за певними підручниками і робочими зошитами. Найчастіше використовуються навчальні матеріали, видані в країні, де досліджувана мова вважається рідною. Швидше за все їх вам доведеться купити окремо безпосередньо в школі або самостійно. Також їх можна легко знайти в інтернеті.

 

26 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів