Із 2 березня ужгородські школи та НВК почали приймати заяви на зарахування до 1 класу

Із 2 березня ужгородські школи та НВК почали приймати заяви на зарахування до 1 класу
Із 2 березня ужгородські школи та НВК почали приймати заяви на зарахування до 1 класу, подавати їх можна до 31 травня включно, повідомляє управління освіти міської ради.

 

Нагадаємо, відповідно до законодавства, право на першочергове зарахування мають діти, які проживають на території обслуговування закладу освіти. Якщо станом на 31 травня кількість поданих заяв про зарахування перевищуватиме загальну кількість місць у 1 (перших) класі (класах), до 1 червня включно зараховуватимуть тих дітей, місце проживання яких на території обслуговування закладу освіти підтверджене, а також діти, які є рідними (усиновленими) братами та/або сестрами дітей, які здобувають освіту у цьому закладі, дітьми працівників цього закладу освіти, чи випускниками дошкільного підрозділу цього закладу освіти (за його наявності).

Рішенням виконкому Ужгородської міської ради 12 лютого 2020 року визначено території обслуговування закладів освіти. Ознайомитися з переліком вулиць, які закріплені за тою чи іншою школою або ж НВК, можна на офіційному сайті Ужгородської міської ради, сайті управління освіти, на сайтах закладів освіти.

Відповідно до наказу Міносвіти і науки України, для зарахування дитини до першого класу батьки або особи, що їх замінюють, подають наступні документи:

1. Заяву про зарахування до закладу освіти за визначеним зразком. Заява подається особисто одним із батьків або особою, що їх замінює (з пред’явленням документа, що посвідчує особу заявника);

2. Копію свідоцтва про народження дитини (під час подання копії пред’являється оригінал документа);

3. Оригінал або копію медичної довідки за формою первинної облікової документації № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду», затвердженою наказом Міністерства охорони здоров'я України від 16 серпня 2010 року № 682, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 10 вересня 2010 року за № 794/18089.

Підтвердити місце проживання дитини можуть такі документи:

- паспорт громадянина України (тимчасове посвідчення громадянина України, посвідка на постійне проживання, посвідка на тимчасове проживання, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, посвідчення особи, якій надано тимчасовий захист, довідка про звернення за захистом в Україні) одного з батьків дитини чи законних представників;

- довідка про реєстрацію місця проживання дитини або одного з її батьків чи законних представників;

- довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;

- документ, що засвідчує право власності на відповідне житло;

- рішення суду, яке набрало законної сили, про надання особі права на вселення до житлового приміщення, визнання за особою права користування житловим приміщенням або права власності на нього, права на реєстрацію місця проживання;

- документ, що засвідчує право користування житлом (договір найму/піднайму/оренди тощо), укладений між фізичними особами (за умови його реєстрації або нотаріального посвідчення) чи між юридичною і фізичною особами, зокрема щодо користування кімнатою в гуртожитку; довідка про проходження служби у військовій частині;

- акт обстеження умов проживання.

Однак цей перелік не є вичерпним — підтвердженням також може бути інший офіційний документ, що містить інформацію про місце проживання дитини та/або одного з її батьків чи законних представників.

За бажанням одного з батьків до заяви про зарахування може додаватися оригінал або копія висновку про комплексну (чи повторну) психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини, якщо такі є.

Кількість закладів освіти, до яких можна подати документи на зарахування на вільні місця, не обмежена.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів