Інфраструктура, доступність і нові проєкти: на Закарпатті відбувся міжнародний туристичний форум

Спікерами форуму «Розвиток туризму: пріоритети, перспективи та проблеми» стали представники міжнародних туристичних організацій, обласних адміністрацій, громад, громадських організацій та рекреаційних закладів.
Учасників привітав перший заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо та перший заступник голови Державного агентства розвитку туризму України Тарас Лозинський, а обговорення розпочали з панелі про впровадження міжнародного досвіду в туризмі. Темами форуму також стали нові інфраструктурні ініціативи, діючі грантові проєкти, а також доступність, інклюзія та психологічне відновлення в туризмі, культурі та гастрономії.
Перед гостями форуму виступили, зокрема, керівник відділу розвитку туризму та цифровізації ДАРТу Олександр Вешелені, перший заступник голови Закарпатської облради Андрій Шекета, очільниця Управління туризму та курортів Закарпатської ОВА Маріанна Готра, консул, аташе із зовнішньоекономічної діяльності Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Александра Чізмадія, представниця управління Пряшівського самоврядного краю (Словацька Республіка) Ленка Сметанкова, засновниця Hotel & Resort Consulting Світлана Лукач, директорка Міжнародної асоціації Інституцій регіонального розвитку «МАІРР» Наталія Носа, керівниця громадської організації «Сольва – прогрес» Маргарита Загуменова, очільники Ужгородського скансену Василь Коцан та Закарпатського краєзнавчого музею ім. Т.Легоцького Ольга Шумовська, координаторка програми підтримки ментального здоров’я «Ти як?» у Закарпатській області Таїсія Симочко, голова ГО «Безбар’єрне Закарпаття» Руслан Проценко, керівник «Турінформ Закарпаття» Олександр Коваль, представники програми Interreg NEXT Румунія-Україна 2021-2027 та Українського науково-дослідного інституту реабілітації та курортології Міністерства охорони здоров’я України.
На завершення зустрічі учасникам презентували міжнародний проєкт Slow Food. Про локальні продукти, а також збереження та поширення регіональних гастрономічних традицій розповіли засновниця кав’ярні-кондитерської «Mirella» Мирослава Голонич та засновниця ФГ «Мамин сир» Наталія Ковач.









До теми
- Напав на ужгородку та пограбував її: поліцейські затримали чоловіка, причетного до злочину
- На Закарпатті офіційно запрацювало сучасне напіввідкрите стрільбище
- В Ужгороді рятувальники ліквідували пожежу на території приватного домоволодіння
- На Закарпатті триває другий етап щорічного Тижня безпеки дорожнього руху
- Керівництво Закарпаття зустрілося із представниками Угорської екуменічної служби допомоги в Україні
- Воловецька центральна лікарня отримала від міжнародних партнерів обладнання для стоматологічного кабінету
- В Ужгороді поліцейські затримали рецидивіста, який викрав велосипед із території школи
- На Закарпатті відкрили третій ветеранський хаб
- На Ужгородщині иявили незаконну вирубку лісу понад 8 мільйонів гривень збитків довкіллю
- Судитимуть ужгородця, який в гаражі облаштував нелегальний тютюновий цех – прокуратура скерувала обвинувальний акт до суду
- На Закарпатті стартували каскадні тренінги для медичних працівників
- Економічні зміни зацікавили закарпатців повертатися додому – Мирослав Білецький
- Держава має застосовувати логічні обмеження до блогерів, які записують страшні антидержавні ролики - Кіпіані
- Діти із Закарпаття та Херсонщини вирушили на оздоровлення до Словаччини в межах міжрегіонального партнерства
- Міністерство соціальної політики, сім'ї та єдності України відзначило Закарпаття як лідера соціальних змін
- Президент України відзначив закарпатських митців державними нагородами
- Росія знищила кожну сьому українську школу, – благодійний фонд savED
- Компанія з перероблення плазми, що перебуває у десятці провідних у світі, будує свій завод в Ужгороді
- Громади Закарпаття обговорили, як впроваджувати стратегічне планування й екологічну оцінку для ефективного розвитку й залучення ресурсів
- Понад дві сотні учасників узяли участь у військово-патріотичних вишколах «Карпатський щит» і «Студентство в строю» на Закарпатті

До цієї новини немає коментарів