Михайло Поляк: мукачівку з COVID19 випишуть тільки здоровою і після 2 негативних аналізів

Михайло Поляк: мукачівку з COVID19 випишуть тільки здоровою і після 2 негативних аналізів
Директор КНП «Обласна клінічна інфекційна лікарня» Закарпатської обласної ради Михайло Поляк сьогодні на брифінгу в Закарпатській ОДА розповів про стан хворої на коронавірус жінки з Мукачева.

 

"Жінка поступила в інфекційне відділення 23 березня. Стан її задовільний. Вона поступила з підозрою на COVID19, ми чекали три дні нарезультат аналізу, він виявився позитивний. Зараз виставлений діагноз: ГРВІ, спричинена COVID19 . Стан задовільний.

Тепер нам треба обстежити контактних осіб, їх немало, думаю, протягом сьогодні-завтра заберемо в контактних осіб біоматеріали і подамо в лабораторію, яка на сьогодні вже починає роботу. Це дуже добре, нам не треба буде по 3 дні чекати на результат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від сьогодні Закарпаття готове робити дослідження на COVID19 методом ПЛР

У Мукачеві робили ПЛР – це золотий стандарт. Швидкі тексти не є настільки точні, вони не завжди показують, як ПЛР-діагностика. Ми відправили в нашу лабораторію повторно матеріали для дообстеження і будемо чекати на результати, які будуть у нашій лабораторії.

Швидких тестів достатньо, ми їх розподілили по районах, але їх потрібно використовувати з користю. Є багато бажаючих зробити такий тест, але не можна просто так їх використовувати, мають бути покази, і має бути певний час хвороби, щоб встигли виробитися антитіла. 

У Закарпатті тепер час можна поділити на дві частини: до 1 випадку та після, – Єлизавета Біров

Жінка буде виписана тільки тоді з відділення, коли ми отримаємо 2 негативні результати, обидва мають бути забрані почерез два дні, і жінка має бути в задовільному стані", - резюмував Михайло Поляк.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів