Від сьогодні Закарпаття готове робити дослідження на COVID19 методом ПЛР

Від сьогодні Закарпаття готове робити дослідження на COVID19 методом ПЛР
Від сьогодні аналізи на коронавірус закарпатцям робитимуть на місці, до Києва не відправлятимуть. Це означає, що результати ми будемо отримувати швидше. Про це сьогодні розповіли на брифінгу в Закарпатській ОДА.

 

"Від сьогодні Закарпатський обласний лабораторний центр готовий приймати взірці біоматеріалів, ми готові тестувати методом ПЛР усіх, у тому числі контактних осіб. Ми чекаємо біоматеріали", – розповіла завідувачка відділу ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України Вікторія Тимчик.

"Але звертаюся до населення: самому в лабораторію не треба йти, підозру чи непідозру на COVID19 має визначити ваш лікар. Він і прийматиме рішення про забір біоматеріалу і передачу його в лабораторію". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Закарпатті тепер час можна поділити на дві частини: до 1 випадку та після, – Єлизавета Біров

Директорка департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Єлизавета Біров також додала, що у кожен заклад охорони здоров'я сьогодні зранку відправлені листи, підготовані Закарпатським обласним лабораторним центром про те, як правильно робити забір біоматеріалу і як правильно доставити на дослідження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Михайло Поляк: мукачівку з COVID19 випишуть тільки здоровою і після 2 негативних аналізів

Директор КНП «Обласна клінічна інфекційна лікарня» Закарпатської обласної ради Михайло Поляк наголосив: дуже добре, що від сьогодні починає працювати наша, закарпатська, лабораторія «…нам не треба буде по 3 дні чекати на результат». Він також уточнив, що тепер нам треба обстежити контактних осіб мукачівки, хворої на коронавірус, їх немало. «Думаю, протягом сьогодні-завтра заберемо в контактних осіб біоматеріали і подамо в лабораторію, яка на сьогодні вже починає роботу».

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Дохтор 2020-03-27 / 18:21:52

    Це той що місяць назад запевняв нас у "готовності" брешучи наввипередки з Біровкою.