В Ужгороді триває реконструкція основних вулиць міста ФОТО, ВІДЕО

В Ужгороді триває реконструкція основних вулиць міста ФОТО, ВІДЕО
Повним ходом в Ужгороді триває реконструкція основних вулиць міста. Змінюють не тільки асфальтне покриття, а й встановлюють нові бордюри: замість кам’яних – бетонні. Такі ремонтні роботи зараз тривають на Капушанській та Анкудінова.

 

Ці старі кам’яні бордюри встановлені в Ужгороді ще за часів Чехословаччини. Вони міцні та не мають терміну придатності. Ними облагороджені майже всі центральні та деякі прилеглі вулиці міста. Проте зараз, під час великого будівництва, їх починають замінювати на нові та зовсім інші – бетонні.

Пояснює головний архітектор Ужгорода Олег Боршовський:

«Чому ми встановлюємо нові бордюри і нове бетонне перекриття? За проектним рішенням, якщо ми маємо лишити ці бордюри, які би мали бути  ті, що обговорюються, ми маємо їх все рівно переставляти, їх дуже важко монтувати, бо вони колоті й біля кожного бордюра треба попрацювати. До всього, він не буде естетично правильно виглядати  у зв’язку з тим, що у нас є бетонна плитка, відповідно, бетонний має бути й бордюр. Проектними рішеннями передбачено заміна їх на бетонні і встановлення бетонної плитки».

Бордюри, котрі підлягають заміні – знімають і передають на зберігання до міського комунального  підприємства. Тут їх кілька видів, з різних вулиць. Комунальники запевняють – усі бордюри обліковані та перебувають під надійною охороною. До того ж, вони на постійному контролі  в поліції та прокуратурі, котрі частенько приходять в КШЕП з перевірками, пояснює директор цього підприємства Іван Довбак. З його слів, матеріал, який розбирають дорожні фірми, по акту завозяться до нас на підприємство.

Що важливо, старі бордюри не втрачені для міста, запевняють у міськраді. Кам’яні брили будуть використані за призначенням у майбутньому – під час реконструкцій старовинних вулиць та площ Ужгорода, стверджує Ужгородський міський голова Богдан Андріїв:

«Зараз триває багато розмов стосовно заміни бордюр, які є на вулиці Анкудінова. Це бордюри заввишки 10-15 см,  які в даний час неможливо закріпити між проїжджою частиною і тротуаром, бо тротуар вищий, ніж самий бордюр. Тому ми їх повинні демонтувати і зможемо використати  під час проведення капітальних чи поточних ремонтів в історичній частині нашого міста».

Бетонні бордюри, на котрі замінюють, запевняють дорожники, теж не менш якісні, адже їх створюють за спеціальними технологіями з дотриманням всіх вимог. При правильній експлуатації такі бордюри слугуватимуть багато років.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Жужанна 2020-04-25 / 19:39:14

    Доброго дня! Чи є у планах міста реконструкція тротуару та дорожнього покриття по вулиці Собранецька від ТЦ Дастор до ТСОУ (ДОСААФ).