Вручення в Ужгороді Ордену Марії Терезії цьогоріч не відбудеться

Вручення в Ужгороді Ордену Марії Терезії цьогоріч не відбудеться
Вже традиційно у травні Ужгород збагачувався видовищним дійством. В улюбленому городянами сквері Марії Терезії музиканти, група мажорет, найкращі хореографічні постановки, королівський ескорт у історичних костюмах, численні ужгородці, гості міста, представники ЗМІ. Неповторна атмосфера та дух європейськості в європейському місті.

 

Мова про щорічну церемонію вручення Ордену Марії Терезії – заснованого у 2015 році родиною Панових. Спеціально з Відня кожного разу прибували нащадки славетної правительки – ерцгерцог та королівський принц Шандор та Герта-Маргарет фон Габсбург-Лотрінген, які є офіційними патронами Ордену. 

Засновники Ордену Марії Терезії прийняли рішення не проводити цьогорічну церемонію. Мотивацією такого кроку стала пандемія коронавірусу та досвід провідних європейських країн щодо подібних івентів у цій ситуації.  

Довідка: Орден Марії Терезії – громадська організація, заснована 27 березня 2015 року в місті Ужгород родиною Панових. З 2016 року Орден отримав королівський патронат нащадків Марії-Терезії – ерцгерцога і королівського принца Шандора Габсбург Лотарінгського та його дружини Герти-Маргарети. Високу нагороду присуджують один раз на календарний рік особистостям, які своєю систематичною працею внесли особливий вклад в розвиток Ужгорода і Закарпаття. Відповідно до статуту Ордену рішення про присудження нагороди приймається Сенатом Ордену. Процедура присудження, хід обговорення та розподіл поданих голосів не підлягають розголошенню. Кавалери Ордену: Олена Каменська – 2015 рік, Валентин Штефаньо – 2016 рік, Василь Рябич – 2017 рік, Олександр Дзембас – 2018 рік, Йосип Бартош – 2019 рік.

Обласна федерація роботодавців Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. бррр 2020-04-27 / 14:45:27

    Можна вручити орден по принципу "селфі", бо як інакше житиме Ужгород без цієї визначної події в житті міста...