Підтримка медикам, стартаперам та профілактика злочинності: закарпатські депутати розглянули важливі питання

Підтримка медикам, стартаперам та профілактика злочинності: закарпатські депутати розглянули важливі питання
Сьогодні відбулося пленарне засідання позачергової сесії Закарпатської обласної ради. Депутати розглянули низку питань.

 

На розгляд винесли питання про

  • внесення змін до обласного бюджету,
  • внесення змін до Програми розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров'я,
  • внесення змін до Програми профілактики злочинності,
  • внесення змін та доповнень до Програми підвищення конкурнетоспроможності Закарпатської області,
  • внесення змін та доповнень до Положеня про порядок використання коштів обласного бюджету для організації та проведення конкурсу бізнес-проектів для підприємців-початківців (стартапи) тощо.

У ході сесії обласної ради із бюджету виділили 500 тисяч гривень на ремонт покрівлі Іршавської райлікарні. Там буревій пошкодив дах над пологовим та реанімаційним відділенням.

На харчування медиків, які лікують хворих на COVID-19, виділили  533 тисячі грн.

Обласний центр громадського здоров’я, лабораторія якого розпочала проводити тестування COVID-19 методом ПЛР, отримав 1 млн 200 тис грн. 

Крім того, члени Міжконфесійної духовної ради Закарпаття звернулися до голови Закарпатської обласної ради Михайла Рівіса через занепокоєння щодо порушення прав людини, запропонованих у проєкті Закону України від 09 квітня 2020 року №3316/1-3.

У своєму зверненні члени Міжконфесійної духовної ради Закарпаття зазначають: "Вважаэмо, що проект Закону України від 09 квітня 2020 року №3316/1-3 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо протидії злочинам на ґрунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності)" щодо протидії злочинам на ґрунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності загрожує основоположним правам людини. Законопроект передбачає внесення змін до статей Кримінального кодексу України. Як зазначається у Пояснювальній записці до проекту, його метою є змінення положень Кримінального кодексу України щодо порядку притягнення до відповідальності за злочини проти життя та здоров'я людини".

Uzhgorod.net.ua, фото Закарпатської ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

05 травня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів